Heratorpets Vinja

Alla inlägg under oktober 2009

Av Heratorpets Vinja - 22 oktober 2009 22:47

Idag blev det både en cykel tur & lite träning.

 

Vi har en hundklubb här som heter Svenska Hundklubben(SHK) som vi oxå är medlemmar i. Det är väldigt praktiskt ibland att ha ett ställe att träna på som har gång & cykel avstånd. Det enda som är lite tråkigt är att deras planer inte är så stora, man saknar det om man vill träna framåtsändande och inkallande med ställande och läggandeCrying 1  .


 



    

Som ni ser är inte planerna stora alls.

 

Dagens träning bestod av.....

Framåtsändande...Så gott det gick på den lilla planen, man får välja om man vill träna den sakta delen eller den snabba för bägge får man inte plats medNo.

Lite svängar & steg förflyttningar, kryp, ljudgivning & metall apporten blev det också.

Det finns en hel del att träna på innan det blir någon debut i eliten. Men det får ta den tid det tar.....Vi har ingen brådska.


  

Vinja med metallapporten....Tyvärr blev bilden suddig men det är inte lätt ta kort samtidigt som man ska belöna med bollen.


  

Vinja & jag kampar med bollen.



  

Detta här är allén upp till SHK.


  

SHK:s klubbstuga.


    

På hemvägen hitta Vinja en "liten pinne" hon ville ha med sigRoll, men hon fick vackert lämna kvar den för annars hade den suttit i ekrarna på min cykel.


    

Vad fort det blivit höst, nästan alla löv har ju ramlat av jätte fort. Det här är taget vid slussen här i Torshälla.


Vi har inte hunnit med så mycke mer idag då jag har jobbat hela em/kvällenSad.

 

Ha det så bra och sköt om er. Kisses 






Av Heratorpets Vinja - 21 oktober 2009 18:28

Usch vad tråkigt det är nu när dagarna blir kortare & mörkare. Man   hinner ju ingenting alls Pouty  ....Klockan ringer halv 5 för att upp och jobba, slutade i och för sig kl 2 men en sån här dag när det är mulet ute går det så fort.

 

Tycker det vore mycke bättre om man kunde vinna några miljoner och slippa gå till jobbet och bara ägna dagarna åt hund träning & långa promenaderyes. Men men några miljoner lär man ju aldrig få så det är bara gneta vidare.

 

Blev tyvärr inte någon längre sväng idag för jag skulle in och vaccinera mig mot svin influensa....Fyyy vad jag hatar sprutor....Finns det något värre Grrr .

 

Fast promenaden inte blev så lång fick hon springa bra iaf. Vi har ett kanon ställe ställe som går längs en liten bäck, man har jätte bra sikt.


    

Så här ser det ut där Vinja brukar få springa intervaller efter bollen, ni ser själva....Kanon bra sikt.


  

Här kommer hon farande efter att ha hämtat bollen.


  

Att det kan vara så kul springa efter en boll. Inte ser hon speciellt trött ut efter att ha sprungit intervaller drygt 1500m.


Det finns mycke fina promenadvägar här där vi bor, men tyvärr hinner man ju tröttna om man går samma jämnt.


  

Det här är utefter ån där vi brukar gå.


  

Finns det någon fisk här tro.


  

Vinja poserar på stubben.


Det var allt för idag, hoppas ni haft en mindre stressad dag än vad jag har haft.

 

Kanske hörs vi i morgon oxå Blow Kiss 







Av Heratorpets Vinja - 20 oktober 2009 22:34

Idag fick Vinja en tur med cykeln. Nästan som alltid när vi cyklar blir det till våtmarken, det är perfekt väg. Bra sikt & underlag, men framförallt kan hon vara lös nästan hela tiden.  


  

Som ni ser...perfekt sikt.


  

Vinja



Senare på kvällen bar det av till Ingrid för liten pyssel kväll.....Vi laga lite bollar som saknade rep, så nu blir Allt-I glad när hon fick lite fler bollar.


  

Enduros Allt-I


  

Ingrid & Enduros Bolt har en liten diskussion.


  

Allt-I undrar om det kan finnas något gott till henne där uppe.


  

En fundersam Ingrid.


Blev bara ett kort inlägg idag för klockan är så mycke och jobbet väntar i morgon, så det är bäst gå & lägga mig.

Hörs kanske i morgon. Natti Natti





Av Heratorpets Vinja - 19 oktober 2009 18:40

Idag mina kära vänner har jag minsann överträffat mig själv.....Både lyckats föra över mina kamera bilder till datan & lägga in bilder som jag kan använda till bloggen ALLDELES SJÄLV....Det ni Yes! .

 

Jag, Vinja, min kompis Angie och Rex har varit ute och gått en promenad mot våtmarken. Vi hade strålande sol och det blåste ingenting....Kanon skönt Sunshine . Det blev en väldigt massa fotograferande så det tog lite längre tid att gå än det brukar.


  

Vinja, Angie & Rex


  

Så här ser det oftast ut när vi är ute och går om Vinja får som hon vill....En stor pinne i munnen & ju tyngre desto bättre.


  

Angies hund Rex


  

Vinja fick även träna med sin klövje väska idag.....Bra träning för en liten schäfer fröken Thumbs Up .


  

Finns även mycke bra miljö träning på denna promenad. Under detta galler så forsar det massa vatten.


  

Sen något helt frustrerande....MC Donalds ligger på andra sidan ån men det går inte komma över. Så många gånger när vi varit ute och gått & varit sugna på något, sen ligger det på andra sidan....Så nära men ändå så långt borta Thumbs Down .


  

Detta är våtmarken, normala fall brukar det vara massor med sjöfåglar här men dom verkar tycka det var för kallt idag.

 

Efter promenaden bar det av raka vägen till bilverkstaden.....Min bil fick för sig i helgen att den ville leka racer bil, den lät nå fruktansvärt Kicking Dirt . Men vi hade jätte tur som fick komma samma dag vi ringde Yes! , så nu är avgasröret fixat & racer bils karriären är slut för min bils del.

 

Det var allt som hänt hos oss idag....Hoppas ni inte haft alltför långtråkigt här Wink .









Av Heratorpets Vinja - 18 oktober 2009 20:54

Jaha så sitter man då här alldeles själv och ska försöka skriva ett bra blogg inlägg om dagens bravader.....Men det är inte lätt vill jag lova utan att ha Angie bredvid som hjälp. Men jag göra ett försök....  Hmm 

 

Jag, Janne, Anki och hundarna var i Kjula skogen och spåra idag. Janne var som vanligt snäll och la mitt spår Well Done , blev nog nästan ett fullt elit spår. Det gick bra och hon hitta alla pinnar, hade lite problem med en spets vinkel men vi har inte gjort så många såna så vi hinner nog lära oss.

Sen visade det sig att Janne hade tagit med sig grill och korv med bröd.... mums. Kan inte förstå att en sån simpel sak som korv kan smaka så gott bara för man är ute i skogen.

 

Vi hade jätte trevligt & ett kanon fint väder Sunshine , fast lite kallt blev det ändå när vi stod stilla. Men det gick snabbt över när man fick hänga på Vinja i skogen i spåret, men inte är kondisen nå bra inte låter säkert som en hel elefant hjord när man är ute Laughing 2 .


Janne, Kira & Anki


Anki & Kira diskuterar vems korven egentligen är.


   

Berra & Janne


 

Vinja törstig efter dagens spår. 









Av Heratorpets Vinja - 17 oktober 2009 20:07

Jaha då var det premiär för mitt bloggande  Clapping Hands. Det känns jätte pirrigt  Nervous 2, men jag ska göra så gott jag kan så ni får ha lite överseende i början.

 

Så till dagens bravader...

Har idag varit på Eskilstuna BK och tränat med Ingrid och Allt-I. Först vallade vi av en hel uppletande ruta, vi la ut 4 föremål på lite kluriga ställen. Både Vinja o Allt-I hittade sina föremål galant  Woohoo!

 

 

 

     .



Sen var det dags för lydnaden....
Vi börja med Vinjas lydnadspass. Ingrid kommendera mig genom elit lydnads programmet, med uppehåll på dom moment som behövdes lite mer hjälp på......dvs känns som dom flesta moment just nu, men vi har ju trots allt nyligen blivit uppflyttade till eliten så vi får väl skylla på det  
Winky

 

   

Här tränar vi framåtsändande....vilket inte är lätt att lära in....

 

Sen tränade Ingrid med Allt-I. Dom tränade störnings träning  och körde igenom elit lydnaden.

Vad hon mer gjorde kan ni läsa i hennes egen BLOGG.

 

Det var väl det vi hittat på idag. Just nu sitter jag hos Angie och försöker lära mig det här med att blogga, vilket inte är så lätt.....men med lite träning o hjälp kommer jag nog klara det här till slut Sunshine .


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<<
Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards