Heratorpets Vinja

Alla inlägg under maj 2011

Av Heratorpets Vinja - 22 maj 2011 22:18

Blir ett litet snabbt inlägg idag då klockan är mycke och jag ska upp och jobba i morgon Thumbs Down

Vid 12-taget så blev det en tur ut till bruks igen. Janne skulle hjälpa mig lite med lydnaden. Blev lite fritt följ som såg rätt skapligt ut. Inkallande med stå och ligg gick också rätt bra  Thumbs Up .


Sen hade vi framåtsändandet, det går väl sådär Disappointed 2. Har lite svårt att hålla avståndet och att gå rakt, sen efter gruppen så går hon ibland saktare som hon tänkte vänta in mig. Så det som sagt har vi en del att fixa till.


Krypet gick väl rätt hyffsat, förutom lite start gnäll. Men annars tror jag det gick rätt skapligtHappy. Efter krypet brukar det vara skall, men jag tror vi hoppade över det.


Sen kommer det som vi verkligen måste kämpa med......ATT VARA TYST NÄR HON SKA APPORTERA......Vilket inte alls verkar vara så lätt. Janne kämpade länge med Vinja för att få henne tyst.....Det går framåt men är inte klart på länge än.....


Vi höll på rätt länge med apporten, och ibland så var hon tyst och nästa gång inte......Hoppas verkligen att Janne kan lös vårat apporterings problem.  

Vinja med sina träningssaker.


  

Skönt med lite paus i bilen efter träningen.


Efter vi varit på bruks och tränat så åkte vi iväg till Willys och handlade. Sen hem med alla saker och börja med maten.


Vid halv 8 på kvällen var tanken vi skulle gått en skaplig sväng. Men det började ju att blåsa så fruktansvärt så det var ingen höjdare att vara ute  . Så jag vände precis där vovvarna brukar få bada lite.


Eftersom inte promenaden var så lång så fick Vinja springa lite intervaller, blev 260 m *2*2. Det blev sammanlagt lite drygt 1000 m på 2 intervaller. Och dagens svämg blev lite drygt 4 km.Blev inte så jätte bra bilder idag, men ni får nöja er med dom då länge,  

Vinja poserar så fint i det gröna gräset......


  

Samma kort fast ur en annan vinkel.....Har ni nån favorit av dom föresten......


  

Poserar vid strandkanten.


  

Solnedgång vid vattnet.....


  

Mörka moln är på väg så det blir säkert regn i natt.


  

Vinja på väg ut genom rundeln som är på torsharg.Sen blev det raka vägen hem för blåstan hade fortfarande inte gett sig. Fixa mackor inför morgondagen och lite annat.

Kan inte ha mina sena vanor när man jobbar, för då kommer jag väl aldrig i säng.


Hoppas att eran helg varit bra...


Hörs i morgon, men nu är det verkligen dags att lägga sig.Natti Natti


ANNONS
Av Heratorpets Vinja - 21 maj 2011 23:16

Idag har det varit som nån liten marknad vid Sundbyholms slott. Var både lite försäljning och lite uppvisningar av hundklubbarna som finns här. Det var EBK, EHDK och SHK. Tror att det var Studiefrämjandet som anordnade detta.    

Lite marknads bilder.Åkte dit till halv 11 taget, var så att Angies grupp på bruks skulle vara där och ha kurs och visa lite vad dom gör.  

En del av kursdeltagarna.


  

Platsliggning.


  

Angie och Zäpo.När vi hade kollat en lite stund så gick jag och Vinja en liten sväng ut på udden som finns vid Sundbyholm. Det är jätte fint där men jösses vad det blåsteHurricane. Blev en tur utefter vattnet, Vinja tyckte hon skulle få bada. Men det är alldeles för kallt än, men blaska lite med fötterna kunde hon göra.  

Riktigt fint är det här. När det blir varmare är det perfekt för hundarna att bada.


  

Vinja poserar lite vid vattnet.


  

Fina tjejen.


  

Härlig utsikt, fast idag lite väl blåsigt.


  

Nere i vattnet och blöter tassarna lite.


  

Hittade en smaskig pinne.Efter vi var klara där ute så åkte vi hem och gick en promenadWalking The Dog Female. Blev ut mot udden, Torsharg och ut mot Viggeby. Gick även samma väg hem. På den svängen fick vi ihop ca 7 km.  

Sitter och väntar och spanar efter kompisarna.


  

Blev en huvudbild till.


  

Här kommer dom hela gänget. Även Angies katt ville följa med en bit.


  

Angies katt Kenzo.


  

Zäpo och Vinja väntar på att få gå ner och svalka sig i bäcken.


  

Kul i vattnet.


  

Vinja på väg upp från bäcken.


  

Zäpo i solen efter sitt lilla dopp.Efter promenaden så blev det hem och slappade lite i framför TvnRecliner och laga mat.


Vid halv 8 tiden så blev det en lite kortis ner mot Torsharg för att träna. Blev lite fritt följ men mest stegförflyttningar, gick rätt bra. Lite krypträning med fokus på att vara tyst i starten och sen dom hemska vänster svängarna. Tycker även dom var helt okej idag Well Done.


Framåtsändandet traggla vi också med. La bollen några gånger för att hon skulle hålla riktningen. Det gick rätt bra, det ända är ju att hon vinglar och kan få lite för kort avstånd när vi tävlar......När vi tränar så funkar det nästan Wink. Lite skall han vi med också.  

Solen började att gå ner när vi var ute.


  

En nöjd och flåsig Vinja efter dagens träning.Är faktiskt riktigt nöjd med dagens träning   . I morgon så ska vi träna lite med Janne som ska hjälpa mig.


Nu är jag så jätte trött att jag knappt kan hålla ögonen öppnaFalling Asleep.


Hoppas att eran dag varit givande. Avslutar med ett kort på Vinja i solnedgången.  Natti, Natti   .


ANNONS
Av Heratorpets Vinja - 20 maj 2011 23:36

Tanken igår var ju att försöka lägga mig i tid och sen sova ut ordentligt  . Kan säga att det blev inget av det. Gick väl och la mig strax innan halv 3 i natt och vaknade vid 8 och var hur pigg som helst  Bounce. Tänkte att det är ju dumt ligga kvar för då blir man ju bara trött igen. Så det var bara upp, ut med Vinja och sen ge henne mat. Själv fastnade jag vid datan en stund Computing.


Vid halv 11 så träffade jag Angie och vi åkte upp till Bjällersta och gick en promenad  Walking The Dog Female . Blev bara en kortis på ca 4,5 km.Lite bilder från dagens sväng kommer här.  

Väldans spännande nyheter här då alla ska läsa samtidigt.


  

Zäpo och Vinja busar lite.


  

Vatten paus.


  

Vinja och Zäpo.


  

Så fina dom är mor och son.


  

Lite dragkamp.


  

Stolt Zäpo med sin pinne.


  

Fina gänget. Rex, Vinja & Zäpo.


  

Världens vackraste Vinja   .


  

Fina Rex.


  

Lille gangstern Zäpo.Sen blev det hem en liten stund, skulle skjutsa dottern till pojkvännen för i morgon så åker dom till Grekland en vecka  Plane 3 . Blev även en tur till Djurspecialisten för att handla lite hundfoder.  Sen bara hem och lämna det för att träffa Janne på bruks. Han hjälpte mig med övningarna inför apporteringen och idag gick det kanon   . Skickade på marsch 4 ggr och hon var tyst alla gångerna  Woohoo!. Janne kommenderade mig även i fria följe som också gick riktigt bra  Well Done.  

Vinja i skogen på bruks.Skulle behövt träna annat också men han inte med. Angie och jag skulle nämligen och simträna Vinja och Rex på Strömsholm   .


Vinja simmade ca 30 min idag och av det så blev det 2*2,5 min i Jet Streamen.  

Skönt i vattnet tycker Vinja.


  

Rex gillar också att simma.


  

Kompisar.


Efter badet så blev det lite bus ute på gräset.  

Lite brottning.


  

Hmm, vad händer där borta tro.....


   

Zäpo och Rex.Känns lite som om dagarna är lite för korta för att hinna det man vill. Önskar dygnet hade några flera timma ibland. Hinner ju inte alltid med det man skull vilja göra.


Hoppas att ni haft en skön fredagPillow.Natti, Natti


 Av Heratorpets Vinja - 19 maj 2011 22:47

Vid 9-tiden i morse så åkte jag och Vinja till Flens BK för att träna med Ingrid och Nina.


Var verkligen inget vidare väder när vi åkte, regnet hängde i luften och ju närmare Flen vi kom så blev det sämre väder Partly Cloudy. Var mulet när vi kom fram men sen helt plötsligt började molnen försvinna och solen kom fram Sunnyoch det blev till och med riktigt varmt till slutSweaty.


Vi började med lite lydnad, först ut var Nina med Enduros Aqila. Det blev lite fritt följ, apportering, kryp träning och inkallande med ställande. Kan varit nått mera men det har jag glömt Embarrassed.  

Nina & Aqila.


  

Aqila.


  

Aqila.


  

Nina och Aqila tränar apportering.Sen var det Ingrid och Enduros Allt-I Som skulle träna. Dom körde igenom större delen av eliten. Dom ska ju tävla i Flen på söndag.  

Fritt följ.


  

Stegförflyttning.


  

Gäller hålla tungan rätt i munnen när man tränar.....


  

Full fart med bollen.


  

Krypträning.


  

Ljudgivning.


  

Hoppet.Sen var det jag och Vinja, blir tyvärr inga kort då jag inte kan fota mig själv. Vi körde igenom hela eliten men inte apporteringarna då vi jobbar på dom separat.


Det mesta gick rätt bra, fast nog finns det att peta i. Som start gnället på krypet, är bättre men är inte helt bra. Och även vänster svängarna. På framåtsändandet måste jag få bort att hon saktar in för mycke efter gruppen och börjar att "vingla".


Men det är som sagt bara träna vidare och hoppas att det löser sig till slut.Efter lydnaden så blev det lite uppletande, tyvärr kunde inte Nina vara kvar då hon skulle jobba   .


Både Ingrid och jag gjorde fyra synretningar. Flens uppletande ruta är lite klurig. 2/3 av den går på ett gärde och 1/3 går upp i en skogsbacke. Inte så lätt kanske få dom att fatta att man även ska hoppa över lilla diket och upp i skogen.


Både Allt-I och Vinja var duktiga och hittade alla sakerna   . Tyvärr så blev det inga kort på Vinja här heller, men på Allt-I kommer det några.  

Görs redo inför uppletandet.


  

Full fart ut och letar.


  

Hittat ett föremål.


  

Men hallå morsan, skynda dig då med belöningen.


  

Full fart efter bollen.


  

Vinja sitter och väntar på sin tur.Ingrid är hundvakt åt Allt-I valpen Did It. Här kommer två bilder på henne.       På kvällen blev det en liten kort träning till på bruks. Träffade Janne som hjälpte mig med träningen att få bort start skallet på apporteringen. Fortsatte med våran marsch övning idag och hon var faktiskt riktigt duktig   . Första gången gnäll, andra gången tyst sen ett med gnäll igen. Men sen gjorde hon tre på raken och var tyst alla gånger Woohoo!.


Var meningen vi skulle träna lite till men jag kände mig trött och seg så vi får försöka hinna det i morgon i stället.  

Lite rastning på väg hem.


  

Vad gör man inte för att få vara med i sin egen blogg säger Vinja   .Ja så har våran dag sett ut. I morgon ska jag inte sätta nån klocka på ringning för det känns som man behöver få sova lite mera. Blev ju tyvärr inte så mycke sömn i natt då jag inte kom i säng föräns efter kl 2 och sen jag upp halv 8 Alarm Clock.


Så förhoppningsvis blir det några flera timmar i natt.
Av Heratorpets Vinja - 18 maj 2011 23:34

Ja då var man ledig några dagar igenNa-na-na-na. Är verkligen inte helt fel.


Som vanligt är man lite seg startad efter natt skiften, men det är ju skönt att ta det lite lugnt också och inte bara stressa.


Så strax innan halv 4 så gick Angie och jag en liten sväng  Walking The Dog Female. Blev bara en sväng på ca 5 km då jag skulle träffa Janne på kvällen för lite spårträning.  

På väg ut på promenad.


  

Zäpo.


  

Vinja.


  

Vatten paus.


  

Zäpo stolt med sin pinne.


  

Snygge Zäpo.


  

Mor och son så fina.


  

Min vackra flicka.Sen blev det hem och packade för spåret. Idag var vi i Kjula skogen och spårade. Eftersom lilla fröken missade en del pinnar på sista tävlingen   så blev dagens spår inte så långt men med 7+slut. Janne grävde även ner en del av pinnarna för att se vad lilla damen gjorde då. Som vi trodde så markerade hon men stannade inte upp och letade. Så det var bara vänta ut henne så hon fattade att känner man en pinne så ger man sig inte innan man hittat den   .


Så nu ska det tränas mera på gömda apporter. Men annars så gick spåret bra   , upptaget låg rätt långt ut. Vid första utskicket så strulade hon lite men tog tillbaka henne och skickade igen och då gick hon ut   . Tyvärr inte så rakt som man kanske skulle önskat men hon hittade spåret och gick åt rätt håll   . Janne tyckte hon löste spetsvinklarna och andra klurigheter bra vilket känns kanon. Hon hittade alla pinnarna också   .  

Janne ute och lägger mitt spår.


      

Varför måste folk skräpa ner så i naturen   . Vi har en återvinnings station inte så långt här i från där man kan lämna sakerna gratis. Ser verkligen hemskt ut, hoppas verkligen att nån kommer på dom och läxar upp dom   .


  

Vinja med en av alla små pinnar hon hittade.


  

Vinja med slut pinnen.


  

Berra och Vinja väntar på köttbullar från Janne.I morgon ska jag åka till Flen och träna med Ingrid och Nina. Får hoppas vi får bra väder. Med lite tur blir det lite kort också.


Ha det så bra och Natti, Natti Pillow.Av Heratorpets Vinja - 17 maj 2011 20:17

Idag har man inte hunnit med så mycke, blir så när man jobbar natt.

  

Har varit rätt mulet på em Black Cloudmen hade kanon tur även idag att klara hela promenaden utan att det började regna.

  

Blev inte sån jätte lång sväng idag, gick ut mot udden, scout stugan, Torsharg och ut mot Viggeby och vände Walking The Dog Female. Blev en sväng på lite drygt 6,5 km.


Blev även en liten pytte träning på Torsharg på tillbaka vägen. Blev lite kryp, starter och vänster svängar. Inkallning med stå o ligg med fokus på att komma lite snabbare efter ligget. Tycker våran lilla träning gick bra idag yes.


Nu är det inte många minuter kvar innan jag måste åka till jobbet, så det blev en väldans kort blogg och lite bilder idag I'm sorry. Blir förhoppninsvis bättre i morgon då jag gör min sista natt nu och sen är lite ledig Woohoo!.  

På väg ut mot udden. Var rätt mörka moln ute.


  

Ännu mera mörka moln ut mot Viggeby var det.


    

Vinja tyckte det var kul att springa lite i vattnet.


  

Mattes lilla pärla.


  

Vinja på grönbete. Ibland undrar jag om hon tror hon är en liten kossa   .


  

En vacker regnbåge såg jag precis innan jag skulle börja blogga idag. Visst är den vacker och nog undrar man allt om det finns någon skatt vid regnbågens slut Thinking.Nu måste jag rusa till jobbet men vi hörs i morgon igen Hello.Av Heratorpets Vinja - 16 maj 2011 20:12

Var inge vidare väder i morse igen när jag vaknade. Regnet hängde i luften och det kom även några droppar Partly Cloudy. Ett besök hos veterinär Eva von Celsing för Vinja blev det på fm för lite vaccination, var bara kennelhosta denna gång  Veterinarian.


När vi ändå var ute hos henne ute på landet så passade vi på att fråga om det fanns några bra promenad vägar vi kunde passa på att gå Walking The Dog Female. Är alltid kul att få gå lite nya svängar.

 

Först blev det en del på grusvägen och det var super där med skog runt om så det skuggade en hel del Way To Go.


Sen gick vi ut mot nått som hette Lövön. Dit ut var det så kanon härlig väg med även där en massa skog runt omkring. Nästan längst ut fanns även sjön som dom kunde bada i  In The Pool.


Var verkligen en super härlig sväng, det ända tråkiga var att man var tvungen att vända och gå samma väg tillbaka. Den svängen blev lite drygt 9,5 km. Fast den blev lite längre när vi hade kommit en bra bit på väg och Angie upptäckte hon tappat Rex nosgrimma  Pouty. Vi beslutade oss för att fortsätta tillbaka och sen ta bilen upp så långt man kunde eftersom det var körbart rätt långt. Tyvärr så fick stanna tidigare än vi trott för vägen var så dålig med massa gropar att man inte tordes köra. Så det blev att parkera bilen och gå därifrån.


Som tur var så hittade nosgrimman  Raise The Roof 1 , den låg nästan ända ute vid vattnet. Så sammanlagt blev dagens promenad ca 12,5 km. Så både vi och hundarna blev riktigt nöjda  Sunshine.


Vi hade föresten kanon tur med vädret, det var mörka moln runt om oss på hela promenaden  Black Cloud men det började lagom regna när vi satte oss i bilen för att åka hem. Tala om att ha flax  Thumbs Up .Lite bilder blev det självklart från dagens promenad.  

Hvarsta Hund och Kattklinik.


  

Vinja kommer farande, kul med nya vägar.


  

Zäpo och Vinja.


  

Att det ska vara så kul att vara i dikena....


  

Lite bus blev det också.


  

Riktigt mysigt ställe ute i skogen.


  

Zäpo och Vinja testade en sån där övergång som finns vid hagarna.


  

Kolla vilken kanon väg att gå på. Precis lagom mycke sol och skugga varma dagar.


  

Utsikt mot vattnet när vi kom fram.


  

Mysigt ställe med bänkar och en grill. Hit ska nog ta med fika nästa gång vi går   .


  

Hundarna kunde gå ner och svalka sig lite vilket var väldigt uppskattat   .


  

Vinja och Zäpo hade jätte kul i vattnet.


  

Här var det väldans skönt tyckte Vinja.


  

Riktigt busiga blev dom efter badet, fullt ös blev det en liten stund.


  

Kollade även lite längre bort där det var vatten. Men här var det så mycke hala stenar så nått bad blev det inte här.


  

Vinja poserar lite med vattnet bakom sig.


  

Riktigt mörka moln var det runt oss, verkligen tur vi klarade oss från regn.Ja så har våran dag sett ut idag. Efter promenaden var det bara hem, äta och gå och vila lite   . Har 2 nätter att göra nu och sen är man lite ledig   .


Ha det så bra så hörs vi i morgon igen Hello.

Av Heratorpets Vinja - 15 maj 2011 23:33

Vilket tråkigt väder det varit idag   . Regnade i morse när jag vaknade och har väl gjort det till och från hela dagenRain Cloud. Fast egentligen så behövs det väl för det är bra torrt ute.


Så det passade perfekt att vi hade simträning på Strömsholm idag  . Vinja simmade ca 30 min och var 2 ggr i Jet Streamen, en gång i 2 min och den andra i 2,5 min. Så det blev en bra träning idag   .


Han inte med så mycke mera än det då jag skulle börja jobba vid kl 14,00.  

Så här mulet var det när vi åkte iväg.


  

Vinja stor trivs i vattnet.


  

Även Rex gillar att simma.


  

Vinja i Jet Streamen.


  

Rex blir duschad och schamponerad efter dagens träning.


  

Men hallå...Jag vill i här mera....


  

Om jag sitter här och väntar så kanske man kan få bada lite till.Efter badet så blev det lite bus ute på gräsmattan med Zäpo. Det är alltid uppskattat   .  

Kolla in Zäpos stil.


  

Lite stående brottning.


  

En paus i gräset.


    

Mattes pärla. Svårt att välja igen så ni får se bägge.


  

Zäpo.


  

Rex tycker det är skönt i gräset.


  

Angie och alla vovvarna.


  

Lite mera bus innan vi åker hem.I morgon så är jag ledig på dan men ska ut på kvällen pch jobba natt. Så då ska man nog hinna med att gå lite längre sväng  Walking The Dog Female. Ska även till veterinären i morgon för att vaccinera Vinja Veterinarian.


Ha det så bra så hörs vi i morgon igen  Kisses 
Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Heratorpets Vinja med Blogkeen
Följ Heratorpets Vinja med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se