Heratorpets Vinja

Alla inlägg under maj 2011

Av Heratorpets Vinja - 14 maj 2011 23:45

Idag så har vi inte hunnit gått nått alls för vi var ute på klubben och tränade på fm. Är riktigt nöjd med dagens träning   .


Det som tränades idag var först lite fritt följ som uppvärmning. Sen blev det stegförflyttningar med fokus på att länka ihop typ 2 steg till höger/vänster och sen bakåt och även höger, bakåt, vänster och bakåt. I början gick det lite sämre men när vi gjort några gånger så fattade hon att bollen kommer inte om man inte lyckas med allt.


Krypet tränade vi också på, dom sista gångerna har hon faktiskt varit tyst i starten och det känns verkligen kanon   , även vänster svängarna gick rätt skapligt.


Sen har vi det som inte går så lysande, nämligen hennes start skall på apporteringen  Thumbs Down. Om hon är i lite rörelse så säger hon inget, men så fort hon sitter vid min sida och ska iväg så låter hon Pouty.


Är verkligen inte lätt att lösa detta själv. Men som tur var så var Janne ute på klubben idag och vi testade olika saker. Funkar ju tyvärr inte att säga "NEJ" när man sagt apport och hon gnäller för då blir hon tveksam att apportera.


Men Janne kom på en smart ide Thumbs Up, om vi skickade henne på "MARSCH" och skickade henne till Janne så lät hon likadant. Men om jag säger nej då så sabbar jag ju inte apporteringen. Så jag skickade henne till Janne och varje gång hon gnällde så tog jag tillbaka henne. När hon var tyst berömde vi massor och hon fick godis hos Janne.


Riktigt bra gick det efter ett tag när hon upptäckte vad vi ville. Sen ska vi föra över det till apporten när vi tränat klart så här.


Janne kommendera mig lite i fria följe och tyckte hon gick riktigt bra. Gjorde en inkallning med stå o ligg som också gick galant Thumbs Up. Lite långsam sista biten så det ska vi träna på. Krypet tyckte han såg bra ut och var tyst även då och även hoppet var hon tyst på. Så idag var hon så duktig min lilla flicka Woohoo!.Blev inga kort från träningen men några efter när jag och Angie rastade dom så blev det lite. Så ni får hålla tillgodo med dom.  

Angie med Zäpo och Vinja.


  

Mor och sonen busar lite.


  

Zäpo.


  

Rex.


  

Zäpo har hittat en pinne.


  

Två schäfer rumpor försvinner bortåt vägen.


  

Men hallå, kommer ni då....


  

Dragkamp.


  

2 mot 1.


  

Lika envisa alla tre.


  

Verkar kunna hålla på hur länge som helst.....Har som sagt jobbat em idag så nått mera än träning blev det inte idag. I morgon så är det dags för lite simträning   , vilket alltid är lika uppskattat.


Hoppas att eran lördag varit bra. Här har varit kanon väder så det var verkligen inte kul att åka och jobba när man hade kunnat gå långa promenader i stället.Bye, Bye Hello.ANNONS
Av Heratorpets Vinja - 13 maj 2011 23:00

Som ni alla vet så blev det ju lite sent igår innan vi kom hem. Så man var lite svår startad i morse.


Blev inte så jätte lång sväng på fm idag då klockan var över 10 innan vi kom ut. Vi gick ut mot udden, förbi Torsharg och ut till Viggeby och vände  Walking The Dog Female. Vinja passade på att svalka sig lite i ån på bort vägen  In The Pool.


På hemvägen så stannade vi även till vid Torsharg för några minuters krypträning. Gick kanon idag, inget gnäll och rätt bra vänster svängar också Woohoo!. Kändes verklige kanon kul Too Happy 1.


agens sväng blev bara ca 5,5 km. Men det var bättre än inget alls. Lite bilder från den kommer här.  

Vägen ut mot Viggeby.


  

Skönt att svalka sig lite.


  

Prov smakar lite gräs också.


  

Vad då....Ska jag redan komma upp.....


  

Läcker gul maskros.


  

Så fina ögon.


  

En väl utslagen äppelblomma.


  

En glad Vinja efter dagens träning.Hoppas ni alla haft en skön fredag, trots att den är fredag den 13:eHalloween Owl.


För mig är det dags försöka sova för i morgon ska vi ut till klubben till kl 9 för att träna lite.


Natti, Natti och sov gott Pillow
ANNONS
Av Heratorpets Vinja - 13 maj 2011 08:57

Jag säger bara det, jösses vilken dag det var igårDuh.  Började dagen med fortsättning på kursen som jag gick, men den kan vi hoppa över.


Som jag berättat så har jag ju fått i födelsedags present av Angie att åka upp till Hovet och titta på Ceasar Milan. Och den var ju väldigt intressant, men resan upp och hem var ett helveteSoapbox.


Resan började rätt bra men i Södertälje så började köerna ända in i Stockolm  Thumbs Down . Fram till Stckholm gick det rätt okej, förutom alla köer. Men sen började eländet.....Angie hade skrivit ut en karta från Google som visade oss helt åt helvete  Road Rage. Som tur var så kunde Angies pappa efter mycke om och men lotsa oss till Hovet. Tyvärr så kom vi nästan 30 min försent Pouty.


Själva föreläsningen var jätte kul att lyssna på, även om man inte förstod allt han sa.


Sen börjar helvete nr 2, hur fan hittar vi tillbaka till bilen  Question Mark. Fick hjälp av en vakt som talade om hur vi skulle ta oss dit. Äntligen tillbaka till parkeringshuset, då börjar ännu ett elände. Det var ju hur mycke bilar som helst där inne som skulle ut så det tog säkert 40 min att bara ta oss ut.


Och sen skulle vi åka hem då, undarde hur fan kommer vi ut här ifrån  Thinking. Hittade skyltar som visade vägen till E4 och E20 så vi följde dom. Vad vi då inte visste var att dom stängt av tunneln för nått arbete så den vägen ledde oss inte alls var vi tänkt  No. När vi till slut passerade Gullmarsplan för 3:e gången så tänkte jag nu kommer vi aldrig hitta hem.


Så vad gör man då....Jo, jag ringde polisen  Policeman och bad om hjälp. Efter mycke övertalande så slutade det i alla fall med att det kom en polis bil  Police som eskorterade oss ut ur Stockholm. Hade som sagt aldig hittat till rätt väg utan deras hjälp.


Så vid halv 2 var vi då äntligen hemma. Så till våran huvudstad tänker jag verkligen inte åka på länge igen när det var så svårt att ta sig ut där i från.


Man fick tyvärr inte fota vid Cesar Milan, men tog några kort i pausen. Kommer även lite kort från fm igår.  

Här i Södertälje började köerna.


    

I pausen. Var väldigt mycke folk där, men inte helt fullsatt.


  

Långa köer även för att komma ut ur parkerings huset.Här kommer bilderna från fm.    

Var rätt mulet ute på fm.


    

Vinja fick svalka sig lite även igår när vi gick på lunchen.


  

Vinja med en pinne hon hittade.


  

Mattes flicka.Ja så har våran gårdag sett ut. Som jag sa så lär det dröja länge, länge innan jag besöker våran huvudstad igen.


Nu ska vi ut på en lite promenad innan det är dags att åka och jobba. Har em hela helgen  Thumbs Down.


Får se om det blir någon blogg ikväll också.


Hoppas ni får en skön och solig dag   .


Av Heratorpets Vinja - 12 maj 2011 22:31

Inte var det lätt att hitta till Hovet o nu sitter vi i parkerings huset o har ännu svårare att ta oss ut :-( . Ska bli spännande se när i natt vi är hemma ;-)

 
Av Heratorpets Vinja - 11 maj 2011 22:43

Idag har det tyvärr inte blivit så mycke promenad för Vinja   . Har varit på kurs på jobbet mellan kl 8-17 så det har inte blivit så mycke tid över.


Vinja har fått vara med i bilen idag då även Per jobbade fm och det skulle då bli alldeles för länge för henne hemma. Men hon har nog haft det bra i bilen, har njutit i skuggan och fått komma ut oftare än vi varit hemma. På lunchen så blev det en lite längre kortare sväng ut mot våtmarken.


På kvällen blev det simträning på Strömsholm  Swimmer. Jessica och Gnista var med och simtränade idag. Även lilla Glimma fick provsimma bassängen lite.


Vinja simmade idag ca 30 min och var i Jet Streamen 2*2 min.Lite bilder från idag kommer här.  

Härlig morgon sol.


  

En liten vacker viol.


  

På väg ut på lunch promenaden.


  

Det var varmt ute så ett litet dopp var skönt.


  

Mmmm, så skönt det är i svala vattnet.


  

Här inne var kursen.


  

Uppvärmning.


  

Gnista trivdes också i poolen.


  

Gnista spanar in Vinjas leksak som helt klart verkar mycke bättre enligt Gnista.....


  

Gnista kämpar på i vattnet.


  

Glimma premiär badade i poolen och plaskade en hel del.


  

Snart ni så har jag nog fått in tekniken.


  

Titta så duktigt lilla Glimma simmar.


  

Söta Glimma, tyvärr rätt dålig bild.


  

Glimma uppe på rampen.


  

Lite läskigt var det nog att gå i den här vägen.


  

Så var hon i badet igen.


  

En rätt trött Vinja efter dagens simträning.


  

Man måste duscha efter badet.


  

Lite rastning efter badet.


  

Mattes söta flicka.I morgon är det kurs igen men då måste jag sluta lite tidigare. Ska nämligen åka och lyssna på Cesar Milan på Hovet i morgon. Har fått det i födelsedags present av Angie som även också ska följa med.


Så i morgon så blir det nog en vilodag för Vinja. Men det kan kanske behövas om hon har simtränat idag och gick 1,4 mil igår.


Får hoppas jag hinner blogga nått i morgon, men risken är stor jag inte gör då vi lär komma hem rätt sent på kvällen/natten.


Ha det så bra och sköt om er Blow Kiss

Av Heratorpets Vinja - 10 maj 2011 22:50

Blev en redig promenad på fm idag med Jessica & Gnista o Angie, Rex & Zäpo. Blev den bort mot Skiftinge skogen som vi tog sist.


Men idag var det en del varmare än sistSweaty, blev först lite svalkande i bäcken när vi gick förbi. Hade även tur att få spola av hundarna i Gärdtre stallet som vi gick förbi + en massa vatten både till hundarna och oss.


Var som vanligt en kanon härlig sväng, dock får man nog antingen börja mycke tidigare på morgonen eller gå mot kvällen för innan vi var hemma så blev det väldans varmt ute  Hand fan.


Skönt att komma ut på en ordentlig promenad, vi var ute ca 3,5 timmar och gick lite drygt 1,4 mil Thumbs Up.Blev inte så jätte mycke bilder idag. Hundarna var ju rätt trötta av värmen så det "hände" ju inte så mycke. Men lite kan jag i alla fall bjuda på.  

Ligger i skuggan och väntar på Jessica och Gnista.


  

Vinja nere och svalkar sig lite.


  

Gnista gillade också vattnet.


  

Alla nere och svalkar sig lite. Bara synd det blir skitigt så fort dom springer där i, men det försvinner rätt fort.


  

  .


  

En av många vatten pausar.


  

Gnista och Jessica.


  

Angie, Rex och Zäpo.


  

Zäpo och Rex tar sig en lite paus i blåbärsriset.


  

Skönt i skogen hade vi.


  

Så fina dom är hela gänget.


  

Ser ut som att Vinja håller Gnistas tass.


  

Så söta flickor.


  

Zäpo och Angie gosar lite, eller vad dom gör....


  

Vackra Gnista.


  

Så fort det blivit grönt ute.


  

Vinja poserar bland smörblommorna.

  


På kvällen så har jag och Angie varit på föreläsning på Strömsholm. Idag handlade det om

Hur förbereder jag mig när min hund eller katt ska få valpar/kattungar? Det var kul att lyssna på, även om jag inte själv tänker föda upp varken katter eller hundar så var det väldigt intressant att lyssna på.
 
I morgon så börja jag att jobba igen, eller rättare sagt ska gå kurs i 2 dagar. Är verkligen inget jag ser fram emot Thumbs Down. Sitta på kurs från 8-17 när det är så fint väder ute och man egentligen skulle slutat kl 14,00 om jag jobbat. Så att sluta 3 timmar senare är verkligen inget kul Kicking Dirt.
 
Hoppas att eran dag också varit bra.
 
Natti, Natti Sleeping

Av Heratorpets Vinja - 9 maj 2011 23:22

Fm börjades hos bildoktorn. Avgasröret hade ju gått sönder förra veckan så bilen har ju låtit som en racerbil   . Nu är det fixat och den går så tyst och fint igen   .  

Här inne var den och blev fixad, den syns lite i vänstra kanten.


  

Medans vi väntade gick vi ut en liten sväng.


  

Vinja passade på att läsa lite Måsta nytt.


  

Var så skönt att sitta i skuggan och slappa lite.


Vid lunch tid så åkte jag och Angie till Kjula skogen för att gå en promenad  Walking The Dog Female.   Var ett kanon väder med en blå himmel och solen som lyste   . Märks att hundarna inte är vana vid värmen än för dom tyckte det var rätt varmt ute  Sweaty.


Men vad dom förstört i skogen vid Kjula  Pouty, dom har ju huggit ner en massa träd så det var mycke varmare i skogen än vi tänkt oss att det skulle vara.


Sen att dom är så himla dåliga på att städa efter sig i skogen. Ligger ju hur mycke kvistar och ris som helst kvar i skogen Thumbs Down.  

Ser inte kul ut.


  

Hur mycke ris som helst kvar.


  

Lite skog finns kvar som tur är, men dom kommer väl hit också sen.


  

Vinja har hittat en pinne och Zäpo gräver ett litet hål på stigen.


  

Zäpo.


  

Hela gänget.


  

Rex.


  

En av många vatten pausar.


  

Kolla vad dom gjort, det borde vara förbjudet att göra kalhyggen   .


  

Zäpo och Rex har dragkamp med bollen.


  

Lika envisa bägge två.


  

Går bra att även ligga och ha dragkamp.


      

Tre snyggingar.


  

Den här lilla koppar ormen/ödlan låg och stekte sig i solen.


  

Riktigt vackra färger har den i alla fall.


  

Fattar inte vem som ställt detta utedass mitt ute i skogen.Vi fick ihop ca 5,5 km på dagens sväng. Fick räcka med en lite kortare sväng när det var så varmt ute.


På kvällsrastningen så gick jag och Vinja ner och tränade på Torsharg. Det vi träna på idag var fritt följ utan att trängas, gick väl så där......I krypet så tränade vi på att vara tyst i starten vilket gick faktiskt riktigt bra  . Tränade även vänster svängarna lite.


Apportering med träning att vara tyst och inte göra nått start skall   , vilket gick lite blandat. Är bara träna vidare och hoppas vi hittar någon lösning  .  

Solen börjar försvinna ner bakom trädtopparna.


  

Apportering tränade vi.


  

Skönt med en liten paus.


  

Min lilla pärla.


Är bäst försöka komma i säng nu för i morgon fm så ska jag, Jessica och Angie gå den där svängen som är 1,4 mil igen.


Hoppas att ni också haft en skön och solig dag.Natti, Natti   
Av Heratorpets Vinja - 8 maj 2011 23:51

Idag så har det varit valpträff hemma hos Ingrid för D-kullen. Alla utom lilla Dio var med. Var verkligen kul att få se dom igen   . Dom har nu hunnit blivit lite drygt 6 månader.


Dagen började att vi gick upp i skogen hemma vid Ingrid och gjorde lite inkallnings övningar. Efter det så var det lunch, när den var klar så åkte vi alla till Kjula skogen för lite träning.


Dom han med en massa skoj som att spåra, början i rapport träning och lite uppletande. Det gick kanon bra för alla valparna   . Vi har haft ett kanon väder hela dagen med sol och värme  . Tror att alla hussar och mattar var nöjda med dagen och dom små var nog redigt trötta efter en hel dags valpträff.


En massa bilder blev det också. Så det har verkligen varit svårt att sålla bort. Blev väl tyvärr inte lika många kort på varje men det kan man inte göra så mycke åt.  

Harriet och Did It.


  

Carina, Lars-Olof och Drive.


  

Drive.


  

Petri, Diamant och Emma.


  

Diamant.


  

Dante.


  

Harriet och Did It och en kompis till Harriet som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på.


    

Did It.


  

Denver med husse Johan.


  

Denver.


  

Malin och Dante.


    

Emma och Diamant.


    

Malin och Dante.


  

Johan och Denver.


  

Carina och Drive.


      

Johan och Denver.


    

Denver.


      

Harriet och Did It.


  

Denver i spåret.


  

Duktig kille.


  

Riktigt duktig lite gosse.


    

Denver.


    

Did It i spåret.


  

Drive och Carina i spåret.


  

Diamant.


  

Dante.Blev en riktigt heldag i skogen. Vinja fick köra ett uppletande innan vi gick hem som gick bra   . hade varit bra om det gått så på tävlingen igår också.


Var hemma vid 6-taget, strax efter kl 7 så blev det en promenad med Angie och gossarna. Gick ut mot udden, ut mot Viggeby, upp mot Gärdtre och genom en hage och hem. Dagens promenad blev lite drygt 7,5 km.Här kommer några bilder från den.  

Vinja spanar in Zäpo som är på väg.


  

Här kommer dom.


  

Gräs är gott tycker Vinja.


  

Zäpo.


  

Avslutar med en härlig solnedgång.


Nu är klockan mycke så det är dags att rasta Vinja och gå och sova   . Hoppas att eran helg varit bra. Ha det så bra så hörs vi i morgon igen   Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Heratorpets Vinja med Blogkeen
Följ Heratorpets Vinja med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se