Heratorpets Vinja

Alla inlägg under maj 2011

Av Heratorpets Vinja - 7 maj 2011 19:36

Jaha då har vi gjort årets andra tävling då. Vissa delar gick väldigt bra   , men slut resultatet  var inte så lysande   .


Ska väl börja med det som jag var allra mest nöjd med idag. Det var Vinjas spårupptag, vi har ju kämpat som f_n med det och idag var det väldigt roligt se henne. Hon gick ut fint rakt ut i rutan, tog av till vänster och gick ca 2-3 meter. Stannar upp och ser nästan ut som hon funderar en sekund, vänder och går tillbaka och börjar att spåra.


Jag tänker att nu har hon tagit bakspår, men ingen säger nått så hon tog det alldeles rätt   . Så jätte kul att allt slit gett resultat, sen vet man ju självklart inte hur det går nästa gång. Men idag var hon verkligen super duktig med upptaget  Woohoo!.


Sen gick tyvärr inte spåret så lysande  Sadly I Can't . Hon spårade på bra i början, missa tyvärr första apporten men den hittade jag. Hon hade jätte besvärligt uppe på ett berg med vitmossa på och jag tror även lite före och efter där. Ett tag undrade jag hur ska vi hitta tillbaka för jag tyckte vi bara var ute och irrade Hmm 2. Men som tur var så följde jag bara med och lät henne sköta letandet vilket hon till slut skötte bra. Men tyvärr så hittade vi bara 4+slut men i det läget var jag bara glad att hitta tillbaka.


Var verkligen glad att vi hittade slutet för det trodde jag absolut inte vi skulle hitta. Tyvärr hade 2 andra ekipage inte samma tur, dom hittade all 7 små pinnar men inget slut och då får man inte fortsätta Pouty.


Det andra positiva idag var att hon inte pep i starten på krypet, tyvärr gick inte krypet så bra men hon var ju tyst Way To Go. Även hoppet var hon tyst på vilket också var strålande.


Så till slut resultatet. Med 3 pinnar bort på spåret vilket redan där så ligger man -63 poäng så är det inte så lätt få höga slut poäng. Så dagens poäng blev 491 poäng vilket innebär att hon är godkänd.


Nu vet man ju efter 2 tävlingar vad man behöver träna på, (visste väl mycke innan). Så nu får det bli ett tags tävlings uppehåll för träning. Har i och för sig anmält till 2 st i slutet på månaden men man vet ju inte än om man kommer med eller inte.Har inte hunnit tagit så mycke kort idag, blev bara några stycken. Kommer några från igår också då jag inte han att blogga.  

Vinja redo inför dagens tävling.


  

Eskilstuna Bk kl 06,40.


  

På väg ut till spåren.


  

Väntan ute i spårskogen.


  

Strax innan prisutdelningen.Glömde berätta att max tiden på spåret är 35 min, vi kom in efter 32 min så det var verkligen på håret. Normala fall brukar vi klara spåret på lite drygt 20 min, så hon var lite trött när hon kom tillbaka efter ha fått kämpa så längePhew.


Efter att allt var klart blev det en liten kort sväng med Janne och Berra.  

Berra och Vinja.


  

Berra.Här kommer bilderna från igår.  

Hittade en smaskig pinne.


  

Poserar på stubben.


  

Mattes pärla.


  

Vinja hittade en annan kul pinne vid ån.


  

Sötnosen.


  

Var en väldans tur hon var kopplad när vi kom till baksidan hemma, för där satt dom här små hararna.Nu är både jag och Vinja trötta efter en hel dags tävlande. Ska bli skönt sitta och slappa i soffan sen resten av kvällen.


Hoppas eran dag varit bra, hörs i morgon Hello


ANNONS
Av Heratorpets Vinja - 5 maj 2011 23:38

I morse så ringde klockan rätt tidigt igenAlarm Clock . Eller kanske inte super tidigt, men kl 7,30 ringde det. Skulle träffa Jessica vid 9 tiden för att gå en promenad  Walking The Dog Female.  

Jessica och Gnista väntar på oss.Vi började att gå mot Torsharg och ut mot Viggeby. Vid bäcken vid åkern så fick hundarna passa på att svalka sig lite innan promenaden.  

Gnista tyckte det var skönt i vattnet.


  

Vinja tyckte också det var skönt.Sen fortsatte vi upp och förbi vid Gärtre, tanken var först att gå runt vid Glömsta gård men vi ville pröva nått annat och slippa en massa asfalt. Så vi tog in en stig i skogen som leder till Skiftinge skogens spår.

Var en väldigt härlig sväng i skogen på härliga stigar. Tjejerna fick även köra några intervaller var, men inte så många. Vilket visade sig vara klokt i slutänden.


  

Två fina tjejer poserar i skogen.


  

Gnista kommer springande med sin dummy.


  

En massa grisar hade härjat i skogen såg vi. Hade bökat sönder en massa i skogen   .


  

Vinja och Gnista poserar på stenen med sina saker.


  

Här är en av skogarna som vi gick igenom.


  

Fick gå ner och svalka sig på hemvägen också.


  

Gnista njuter också av svalken.


  

Vinja utforskar nått i vattnet.En riktigt redig promenad blev det idag, men att den skulle bli så lång som den blev trodde vi aldrig. Jessica och jag var ute i drygt 3 timmar och fick ihop 1,4 mil på dagens sväng. Så idag så har vi alla blivit välmotionerade   .


Det kändes inte så långt medans vi gick, men ju närmare hem jag kom ju tröttare blev jag Phew. Var rätt seg när jag kom hem så det blev några timmars vila i soffanSleeping.


Kommer nog ha redigt ont i benen i morgon för dom känns bra sega redan.På kvällen så åkte jag ut till bruks och tränade med Ingrid lite. Körde igenom hela programmet och stannade upp där det behövdes och Ingrid kom med tips och råd  Thumbs Up .


Bara hoppas att det går bra på lördag också, även Ingrid ska ju tävla då.Blev tyvärr inte några kort från dagens träning I'm sorry, men några kort när Ingrid tränade med Bolt fick jag. Tyvärr inga med Allt-I för då låg kameran i bilen.  

Väntar på inkallning.


  

Stanna kvar....


  

Lite bus och skoj.


  

Tränar in krypet.Bolt är Ingrids dotters hund men hon pluggar just nu så då hjälper mamma till med träningen.


Känns verkligen i kroppen att man rört sig mycke mera än man brukar. Kollade stegräknaren nyss och det var nog nästan rekord. Har tagit 23611 steg idag och gått lite drygt 1,7 mil.


I morgon så blir det lite lugnare med promenaderna, vill ju inte köra slut på henne inför lördagen. Men lite lydnad blir det nog och även några spårupptag är det tänkt.Hoppas eran dag varit bra för här har vi haft ett kanon väder hela dagen   .
ANNONS
Av Heratorpets Vinja - 4 maj 2011 23:00

Idag så har dagen mest handlat om träning. Började dagen med ett fullt elit spår för Vinja. Idag gick upptaget kanonWakka Wakka, gick ut och kollade lite åt fel håll och frågade även lite men gick sen rätt håll Sunshine. Hittade alla pinnar också gjorde hon Great.


Sen blev det en tur till Flen för att träna lite på deras planer. Mia hjälpte att kommendera mig igenom hela elit programmet. Det var väldigt snällt  Thank You . Gick väl som jag förväntat mig ungefär. Har tyvärr inte fått bort gnället på apporteringarna och krypet och lär väl inte hinna försvinna innan lördag heller  No .


Blev även ett litet uppletande där då deras ruta är lite speciell. 2/3 går på ett gärde och 1/3 går uppe i en skogsbacke. Gjorde bara 2 synretningar så hon skulle förstå att man kan leta uppe i skogen också.


Jag var väldans seg när jag åkte hem och hungrig. Blev ett stopp på Mc Donalds för jag orkade inte laga mat.


Lite kort från dagens bravader kommer här.  

Vinja i bilen vid Flens BK.


  

En del av deras appellplan.


  

Greta och Mia.


Här kommer lite bilder på lilla söta Greta.          

Vinja sitter och väntar vid uppletande rutan.


  

Här är deras uppletanderuta, den går upp i backen också.


  

Duktig flicka som hittade saken som jag la ut   .


  

Klubbstugan i Flen.


  

Härifrån kom dagens lunch.


  

Sen blev det hem, äta och vila lite  Hammock 1. På kvällen blev det en lite kortis ut mot udden och runt vid Torsharg. Kunde inte låta bli att ta apporterna med så vi kunde träna lite till  Wink. Gick väl även det med lite blandat resultat, ena gången tyst och sen lite låtande igen Thumbs Down. Blev även lite kryp när vi hade tillgång till sån bra gräsmatta. Även det med lite blandat resultat. Kan inte påstå att träningen är speciellt lätt nu  Pouty, just det där med att låta är verkligen inte bra och inte heller lätt att få bort. Men det är bara kämpa vidare och hoppas det kommer funka tillslut Happy.  

Vinja kollar in bryggan lite.


  

Solen är på väg ner.


  

Vinja i kvälls solen.


Tog även några huvudbilder, men idag hade jag svårt att välja mellan dessa två så ni får se bägge. Vilken tycker ni är bäst??  

Nr 1


  

Eller nr 2.


  

Gömmer sig i gräset.


  

Den här tycker jag blev rätt läcker också. Lyser så fint bakom träden.Ja så har våran dag sett ut. Är väl dags att gå och sova nu för i morgon kl 9 ska jag träffa Jessica för en promenad.


Ha det så bra så hörs vi i morgon  Hello 

 Av Heratorpets Vinja - 3 maj 2011 22:31

Men vilket konstigt väder det varit här idag. Det har snöat, haglat, regnat och blåst som bara denHurricane. Några enstaka minuter här och där har en solen visat sig  .

  

Var verkligen inte så skönt att ut och gå idag. Men nått måste vi ju gå så det blev en sväng ut mot udden, förbi Torsharg och ut till Viggeby och vände.


På Torsharg så passade vi på att träna lite, det som ägnades åt idag var att ta apporten utan att låta och att även starta krypet utan ljud. Gick faktiskt riktigt bra efter några gånger   . Blev flera korta stopp under dagens promenad där jag tog fram apportbocken och tränade. På hemvägen så kastade jag den även en gång och hon var tyst när hon hämtade den  Wakka Wakka . I krypet tränade vi både starter och vänster svängar. Vänster svängarna är verkligen inte lätta att få till Thinking. Minsta lilla Vinja är ouppmärksam om man börjar vinkla så blir det ju tokigt och man nästan kliver på henne. Så det kommer vi få träna en väldans massa på innan det sitter.


Lite intervaller han vi även med idag. Blev 4 st som var mellan 150-200 m. Så minst 1200 m sprang hon. Dagens promenad blev lite drygt 5 km för mig, Vinja sprang ju lite längre.Var tyvärr inte så kul foto väder idag, men lite bilder blev det i alla fall   .  

Riktigt grått och trist var det idag.


  

Vinja hittade en bra pinne vid ån.


  

Försök ta mig om ni kan.....


  

Ligger fortfarande kvar av konstsnön dom gjorde i vintras, verkar vara riktigt svårt att smälta bort.


  

En liten kisse låg och smög i gräset.


  

Små fina vita blommor hittade jag, tror det kan vara körsbärsblommor. Men är inte säker.


  

Det är fint ute nu när naturen börjar skifta i en massa olika gröna färger.


  

Vinja i en av intervallerna.


  

Det är jobbigt att springa fort.


  

Mattes pärla.


  

Krypträning.


  

Så duktig med apporten idag.Det är ju egentligen metall och tunga apportens som hon använder. Men det funkar inte så bra att släpa runt på 4 kg apport i ryggsäcken när man är ute   . Så därför får denna hänga med ut när vi ska ut och gå tills det börjar att funka bättre.


I morgon så är det tänkt vi ska träna i Flen. Får hoppas det är bättre väder i morgon än vad det va idag.Ha det så bra så hörs vi i morgon igen  Blow Kiss.Av Heratorpets Vinja - 2 maj 2011 23:15

I morse fick jag sova lite i alla fall   , gick väl upp strax innan halv 9. Ut och rasta Vinja och ge henne frukost. Gick verkligen segt att komma igång i morse, känns att helgen varit jobbig med tidiga mornar och tävling.


När jag äntligen blev klar så blev det en tur ut till bruks för att träna lite. Finns ju en hel del att träna på märkte man ju efter lördagen. Men jag tog bara några moment, blir lite jobbigt hinna med alla som gick dåligt.


Började med en liten stund fritt följ där jag försökte få henne att sätta sig fortare. Gick väl så där så det är bara att träna vidare på. Krypet körde vi också, fokus på att inte gnälla i starten och försöka få till vänster svängarna. Gnälladet gick rätt bra   , men vänster svängarna finns en del att jobba på   .


Även framåtsändande han vi med, det gick tyvärr väldigt vingligt idag så det behövs tränas en massa på   . Det är verkligen ett helvetes moment framåtsändande   .


Hon har ju även börjat gnälla på apporteringen, vilket inte är så lysande. Så det vi tränade på idag var att hon skulle ta apporten utan att låta, var väl lite blandat resultat där.


Hoppet körde vi också. Sen var klockan dags att åka hem. Då mötte jag Laila, Kenzo och Izac så jag pratade lite och följde med en lite pytte sväng i skogen.Här kommer lite bilder från idag.  

Vinja kollar in nyheterna på bruks.


  

Tyckte bladet blev rätt fint så det får också vara med.


  

Vinja väntar på att få börja träna.


  

Dagens hopp.


  

Lite flåsig Vinja efter dagens träning.


  

Izac och Kenzo.


  

Izac kollar in nått spännande.


  

Kliar lite på hakan.


  

Så skönt i gräset.


  

Riktig liten sötnos han är Izac.


  

Laila har godisutdelning i skogen.


  

Titta så fint jag kan sitta.


  

Men hallå.....Ska det behöva ta sån tid att få lite godis undrar Vinja.Sen blev det bara hem, äta och sticka till jobbet. Får se vad som händer i morgon. Hoppas det kan sluta blåsa så förbannatWindy så man kunde få ta en skön promenadWalking The Dog Female i morgon fm.


Nu är klockan snart 12 så det är väl dags försöka att hitta till sängenDreaming  . Tyvärr så passerar jag Tvn på väg in så risken finns att jag hamnar framför den en stund ocksåWink.Natti, Natti

Av Heratorpets Vinja - 1 maj 2011 20:56

Idag har jag verkligen varit seg, va inte kul när väckar klockan ringde halv 5 i morseThumbs Down. Hade gärna stannat kvar några timmar till i sängenDreaming .


Har varit riktigt kallt och blåsigt här idag Windy. Efter jag slutat jobbet så hämtade jag Angie och hennes grabbar för att gå en sväng Walking The Dog Female. Vi åkte upp till Bjällersta skogen för att slippa lite av blåsten då skogen skyddar lite.


Blev inte sån jätte lång sväng för jag kände mig rätt trött. Men vi traskade även omkring en del mitt i skogen så både vi och hundarna fick lyfta på benen   . Ca 5 km blev dagens promenad.


En väldans massa bilder blev det från idag så jag har fått sortera det i omgångar för det inte skulle bli alldeles för många.


Börjar med 2 kort från igår kväll, var ju som sagt Valborg igår men efter gårdagens tävling var jag helt slut och ville bara sova   . Men jag lyckades fixa mig en egen liten mini brasa på diskbänken Camp Fire. Hittade nämligen en fästing på Vinja som jag eldade upp. Bildbevis kommer här.  

Ser ni det lilla odjuret mitt i elden.


  

Kvar blev ett förkolnat papper och fästing.Nu kommer bilderna från dagens promenad.  

Spännande nyheter i skogen.


  

Men kommer du då matte......


  

Mor och son så vackra bland vitsipporna.


  

Vinja smyger på Zäpo.


  

Hmm, om vi hjälps åt kan vi kanske få med den här pinnen.


  

Min vackra flicka.


  

Zäpo med en av alla pinnar han hittade i skogen.


  

Vattenpaus.


  

Två söta schäfer rumpor   .


  

Mor och son med samma pinne.


  

Lika envisa bägge två.....


  

Rex poserar fint.


      

Hela gänget hoppar.


  

Vinja i blåbärsriset.


  

Angie och Zäpo busar med pinnen.


  

Stiliga Zäpo.


  

Vinja använder Zäpo som sittunderlag   .


  

Fick till en fin bild också.


  

Angie och Zäpo har dragkamp med pinnen.


  

En blomma bland blommorna.


  

Fanns jätte mycke vitsippor i skogen.


  

Vinja och Rex fick posera tillsammans bland vitsipporna.


  

Stiliga Rex.


  

Sista bilden för idag på min söta lilla flicka  .I morgon så börjar jag jobba em så man slipper gå upp jätte tidigt. Får se vad som händer i morgon men tanken är att åka ut till bruks och träna lite. Blir att kolla vädret i morgon för om det blåser som idag så är det inte kul ute på appellplanen.Ha det så bra och Natti, Natti på er Sleeping


Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Heratorpets Vinja med Blogkeen
Följ Heratorpets Vinja med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se