Heratorpets Vinja

Alla inlägg under augusti 2011

Av Heratorpets Vinja - 23 augusti 2011 23:45

Vid lunch tiden så gick jag och Vinja ut en sväng. Blev ut mot udden och sen mot Torsharg där det blev lite träning   . Började med lite fritt följ, blev vänster sväng och höger språng marsch och vanlig marsch. Stegförflyttningar och vändningar på stället. Är så stolt över min flicka för hon gjorde det så bra  .


Långa inkallningen blev det också, den skötte hon kanon min lilla flicka   . Efter inkallningen så förökte jag mig på ett framåtsändande. Det gick både bra och dåligt. Set är ju mest den sakta delen som krånglar, men det kråmglar olika.


Antingen går hon väldans rakt och kollar inte mig så mycke men då oftast kommer hon för långt ifrån mig. Det andra är att hon håller en lugnare tackt men då så kan hon kolla in figgarna, och hon vinglar och kollar var jag är. Men då så har hon oftast inte så bråttom.


Det är verkligen inte ett lätt moment det där   .


Efter det så är det ju krypet. Det är heller inte så lätt att få till bra. Antingen går man för fort eller för sakta.  Alltid lika svårt att komma ihåg vilken takt som var bäst.

Vi tragglade på ett tag med krypet och tyckte vi fick till det efter lite träning.


Metall apport blev det också, riktigt duktig är hon tar den utan gnäll. Idag var farten lite bättre än den brukar.


Skall tränade vi också som gick bra.


.

Lite bilder från träningen och lite bilder på väg ut mot Torsharg.


.

  

Lite fina blommor finns det kvar ute.


  

Lilla kossan Vinja.


  

Vackra rönnbär.


  

Dagens första prokoll   .


  

Vackert med båtarna.


  

En sista koll på bron.....


  

Vinja redo att träna sakta delen på framåtsändande.


  

Liten paus under träningen är skönt.


  

Vinja med metallapporten.


.

Blev som sagt träning som går att göra hemma. Blev inte nån stege, hopp och tungaapporten, det får man åka till bruks att träna på.


På kvällen här efter att gästerna hade gått så åkte jag och Angie till våtmarken och gick en sväng. Angies granne var och så med och promenerade.


Vinja och Zäpo lekte massor och hade super kul Wakka Wakka. Lite drygt 7 km fick vi ihop på dagens sväng.


.

  

Vinja i solen.


      

En massa bus blev det också.


  

Paus i gräset.


  

Mammas sockertopp.


  

Zäpo spanar lite.


  

Viktor.


  

Läcker solnedgång över gärdena.


  

Fina Zäpo.


  

Solen går ned vid våtmarken.


  

Liten familjebild.


  

På vägen hem så började det komma dimma på gärdena, ser nästan lite spöklit ut.


.

Detta har vi gjort idag. Så trotts vi hade kalas så har jag både hunnit träna och gå en redig promenad.


Och inte blev det tidigt i säng fast ja sa det skulle bli det. Klockan är nu över 12 så nu mäste jag skynda mig in i sängen.


Natti Natti  Sleeping


Om ni föresten hittar en massa stavfel i dagens blogg beror det på att jag flera ggr suttit och somnat när jag skrivit och sen så är jag så otroligt trött.











Av Heratorpets Vinja - 23 augusti 2011 09:33

Är ledsen att jag inte han blogga igår men jag var så jätte tröttTired. La mig strax före kl 10 och läste lite i nya boken en stund innan jag somnade.


Tanken var ju att jag skulle åkt till bruks igår fm för lite träning. Men vädret och jag var inte inne på samma linje för det regnade som bara den hela fmRainy . Jätte tråkigt då vi verkligen skulle behöva träna när vi nu kommit med på 2 tävlingar. Men förhoppningsvis blir det bättre väder nån dag  Sunshine .


I stället så blev det lite film med dottern, vi tittade på den 3:e filmen av Twilight. Den var bra, men det blir ju inte som böckerna där man kan förklara och berätta på ett annat sätt än vad det blir på film.


Sen blev det lite städning VacuumingDustingför sonen fyller idag så det kommer lite gäster på em.


Blev även en tur till Willys för att inhandla lite fika och sen en tur till DjurMagazinet och inhandlade lite fisk till akvariumet Fishy.


Vädret var tråkigt hela dagen så lilla fröken fick sig en vilodag. Hade tänkt gå en liten sväng på kvällen men då fick jag besök av John Blund så då orkade jag inte.


2 ynka bilder blev det igår och dom kommer här.


.

  

På väg till bilen. Blött och kladdigt är det ute   .


  

Mattes flicka   .


  

Så här ser det ut hos oss just nu, så vi får väl vad det blir för väder senare.

  

.

Finns en del kvar att göra innan gästerna kommer. Ska bakas lite sockerkaka och göras tårta. Sen finns det även lite städning kvar Thumbs Down.


Kommer troligvis en liten rapport i kväll vad vi gjort under dagen. Men det blir en tidig blogg då jag börjar jobba i morgon och klockan kommer ringa halv 5 Alarm Clock.


Håll tummarna att vi slipper regn här idag så man kan gå en sväng utan att bli blöt.


Hörs senare Hello.







Av Heratorpets Vinja - 21 augusti 2011 23:00

Måste bara först säga ett STORT GRATTIS till min helt suveräna tränings kompis Ingrid Bahlenberg med Enduros Allt-I som tog en silver plats på SM i rapport Woohoo!. Dom är verkligen helt otroligt duktiga You Rock.



-----------------------------------------------------------------------------------


Idag så har jag, Angie och Janne varit i Kjula skogen och spårat och gjort uppletande.


Zäpo fick ett appellspår och klarade det galant   . Hittade alla pinnar och var jätte duktig.


.

  

Mor och son ligger och väntar på att få spåra.


  

Angie och Zäpo på väg ut i spåret.


  

Hittat första apporten.


  

Så var dom iväg i spåret igen.


  

Zäpo med slut apporten.


  

Sin favorit leksak får man självklart när man varit duktig.


.

Janne hade som vanligt lagt Vinjas spår. Det blev ca 1000 m långt med diverse klurigheter som gömda apporter och apport i spetsvinkeln.


Strax efter Janne lagt spåret så kommer det en gubbe med 2 settrar utfarande i skogen....Precis i Vinjas upptagsruta  Kicking Dirt. Så jävla typiskt, just vid upptaget är ju inte så lyckat då hon inte hunnit fästa spåret. Och med 2 virriga settrar som tydligen farit som galningar i skogen så kunde ju upptaget och spåret gå hur som helst  Thinking.


Sen kan ju folk sluta komma med så jävla dumma kommentarer när vi frågade var dom varit och vi sa vi lagt spår där. Då säger gubben "Ja då har hon ju nått att spåra på då" Öhhh hur jävla korkad får man vara  Crazy 1.


Vi gjorde i alla fall ett försök med ett upptag. Med tanke på att hundarna sprungit där tyckte Janne hon tog det bra  Thumbs Up. Hon spårade iväg en bit men sen tappade hon tyvärr spåret. Hon for omkring och letade som bara den och så hittade hon ett spår. Tyvärr så var det troligtvis i efter gubben, vilket vi upptäckte efter ett tag. Så jag tog tillbaka henne och Janne försökte kolla var han gått nånstans.


Efter lite irrande och letande så hittade Vinja ett spår och strax efter en apport, så då förstod vi att vi var på rätt spår  Wakka Wakka .


Spåret gick även över en grusväg och det hade både åkt bilar och gick folk i skogen och letade svamp. Fick kämpa ordentligt vid vägen men löste det sen efter en liten stund   . Fast det stod en tant bara några meter från där spåret gick så brydde sig Vinja inte ett dugg om henne. Hon är så duktig min lilla pärla   .


Gubben med hundarna hade varit på flera ställen på hennes spår men hon löste spåret kanon. Hon missade tyvärr en pinne i början men hittade alla övriga  Woohoo! .


.

  

Jag och Vinja förbereder oss för spåret.


  

Här hittar vi den första apporten när hon äntligen hittade spåret igen.


  

Mera apporter hittades och då får man självklart köttbulle. Ser ni snitseln i trädet, där är en spetsvinkel och där låg pinnen.


  

Vinja på väg att leta upp spetsvinkeln.


  

Ännu flera apporter och ännu mera köttbullar.


  

Efter mycke kämande så hittade vi till slutet. Var en rätt trött Vinja efter hon fått jobba så hårt i spåret. men hon är verkligen en pärla min flicka som ALDRIG ger upp utan kämpar på hela tiden.


.

Efter lite vila så vallade av en uppletande ruta. Vallade en fullruta denna gång. Även där gick det kanon bra och hon hittade 4 föremål på 4 skick   .


.

  

Vinja med ett av alla föremålen som hon hittade.


.

Även Zäpo fick vara med och göra uppletande. Eftersom han inte gjort det förut så hjälpte Janne till att göra dom första övningarna. Han var så duktig den lille gossen och han tyckte det var så kul   .


.

  

Zäpo full fart ut och letar.


  

Och kommer in i full fart med sitt föremål.


.

Sen fick även Berra komma ut och leka lite med Zäpo och Vinja. Fick tyvärr inga bra kort när alla 3 lekte men några kort när dom vara mera stilla.


.

  

Berra.


  

Berra och Zäpo.


  

Mattes blomsterflicka.


.

Här kommer ett gäng busbilder på Vinja och Zäpo.


.

      


  

Man blir trött av att busa.


.

Här kommer en liten filmsnutt när Vinja och Zäpo leker.


.


.

 

Vinja stjäl köttbullar ur Jannes ficka.


  

Kolla in Jannes min, tror lilla Vinja naggar lite i benet när hon inte kommer åt köttbullarna   .


.

Så har våran dag sett ut idag. Någon promenad blev det inte då hundarna var rätt trötta efter spår och uppletandet.


Får se vad som händer i morgon, skulle behöva åka ut till klubben och träna lite lydnad när vi nu snart ska tävla. Men, men får se hur det blir med den saken i morgon.


Nu ska jag kolla lite vad ni gjort för nått och sen är det nog dags att gå och sova lite   .










Av Heratorpets Vinja - 20 augusti 2011 22:58

Idag så har jag varit och tittat på MH. Det var 3st ur Vinjas kull Zäpo, Zyndra & Ziwa och en från Ingrids C-kull som jag var och filmade.


Det var verkligen inget lysande väder  Thumbs Down , det var mulet och småregnade hela dagen så inte var det lätt att filma och fota. Jag kunde tyvärr inte fota själv så jag fick låna ut kameran. Tyvärr så glömde jag låna ut den när Zäpo gick så tyvärr finns det inga kort från honomPouty.


Här kmmer lite blandade kort från dagens MH. Blev tyvärr inte från alla moment då många kort inte blev så bra pga av vädret. Börjar här med lite bilder på Enduros Cax.


.

     

Avståndslek.


   

Dumpen.


   

Skrammel.


   

Spöken.


   

Lek 2 innan skottet.


.

Så var det dags för Heratorpets Ziwa.


.

   

Kontakt/lek.


   

Förföljande (lilla bytet)


     

Avståndslek.


     

Skrammel.


     

Spöken. 


  

Lek nr 2, innan skotten.


Sist ut var Heratorpets Zyndra av Z-kullen.


.

  

Hantering.


    

Avståndslek.


    

Dumpen.


  

Skrammel.


  

Spöken.


       

Lek nr 2 och skott.


.

Vid 2 tiden så var vi klara och åkte hem. Var skönt att komma hem och vila ryggen lite för det blir jobbigt att filma så mycke.


På kvällen så gick jag och Vinja lilla Göksten Walking The Dog Femalesom blev ca 4 km.


Eftersom Vinja måste väl få vara med i sin egen blogg lite grann i alla fall så kommer det några kort från våran promenad.


.

  

Utsikt från slussen över ån.


  

Mattes fina flicka.


      

Solen på väg ner.


  .

Nu är det hög tid att gå och lägga sig, för i morgon fm ska jag och Angie träffa Janne och spåra lite.


Måste även berätta att Ingrid med Enduros Allt-I som är och tävlar SM i rapport leder efter första dagen när dom gjort rapporten och platsenWoohoo! . Dom är verkligen så otroligt duktiga Bravo!. Så håll nu tummarna för dom i morgon så att det räcker till en pall plats#1 Trophy, det är dom verkligen värda som kämpat så hårt.


  


Nu ska jag bara kolla in en snabbis hos er och sen lägga mig.


Hörs i morgon.

Natti, NattiPillow












Av Heratorpets Vinja - 19 augusti 2011 22:01

FY FAAN VILKET JÄVLA SKIT VÄDER VI HAFT IDAGKicking Dirt.


På fm när jag låg och sov var det visst fint väder med sol ute   . Gick upp vid 1-taget och käka frukost, sen åkte jag och Angie till Djurspecalisten och shoppade lite. Köpte ett halsband till Vinja då det jag har börjar släppa i sömmarna. Blev ett lika som jag hade eftersom det var det ända jag gillade och sen hade dom rea på det   .


.

  


.

Var meningen att vi skulle åkt till Vilsta för att gå en sväng. Men det började att regna så vi tänkte vi väntar och ser om det slutar.


Tjosanhejsan, inte gjorde det de inte. Har verkligen VRÄKT ner HELA dan  Rainy.


Så det har som sagt inte hänt så mycke här alls. Får verkligen hoppas det slutar för i morgon ska ju Zäpo göra sitt MH, inte kul om det vräker ner ute  Pouty.


Stannade och rastade Vinja och Zäpo när det var lite uppehåll och här kommer dom få enstaka korten.


.

        


Lite kul fick dom i alla fall ha.


.

  


Som ni ser, bara regn.


.

Verkar som om flera av er blivit drabbade av människan från Usa i era bloggar. Eller vet inte om man kan kalla henne människa  Thinking. En människa brukar ju vanligtvis ha en hjärna och förstå vad som är rätt eller fel. Men den här "varelsen" har uppenbart inte det. För vilken "normal" människa som helst skulle fatta för det första: Om man är sur på en människa så ger ger man sig inte på den kompisens kompisar.

För det andra : Hade man en hjärna borde man förstå att hur många människor bryr sig vad en viltfrämmande människa från en helt annan världsdel skriver hos människor som inte har nån aning om vem man är.


Men, men vissa verkar ju totalt intelligens befriade och fattar inte det.


Så får ni nått hos er så bara kasta bort det.


Nu måste jag lägga mig om jag ska orka upp tidigt i morgon bitti.


Natti, Natti








Av Heratorpets Vinja - 18 augusti 2011 20:09

Måste börja dagen inlägg med att berätta att bitchen från Usa är igång och skriver i era bloggar igen. Det står att det kommer från mig eller Angie men vi HAR INTE SKICKAT några av dom inläggen. Om ni har tid/lust så får dom gärna kopieras och sparas. Om ni gör det så hör av er så jag kan få dom på nått sätt.


Ni som inte är så insatta i vad som sker eller bara vill bli lite uppdaterade om vad som sker kan gå in på Angies hemsida http://www.angieorex.se/ och läsa vad som händer och sker.


Även om jag/vi inte kan rå för vad den där sjuka människan håller på med så ber vi ändå om ursäkt och hoppas att ni förstår att vi inte kan förhindra det hon håller på med.


-----------------------------------------------------------------------------------


Så till nått lite roligare. Idag när jag vaknade så blev det en promenad med Angie och Zäpo  Walking The Dog Female . Gick udden ut mot Kolsta och sen upp i skogen på lite stigar där och sen hem. Vi lyckades få ihop ca 6,5 km idag. Var tur vi höll oss i skogen för det var rätt varmt ute  Sweaty.


Lite bilder från dagens promenad måste ni ju självklart få se och dom kommer här  Thumbs Up .


.

  

Har ni sett hur fint det blivit äntligen på grusvägen dom gjort. Lampor blir det visst också   .


  

Skönt att rulla lite i gräset.


  

Dags att kolla lite bryggor.


  

Hmm, ja den här verkar vara helt okej   .


  

Pusskalas   .


  

Lite bus med sonen.


  

Full fart, bäst att hålla sig undan.


  

Ibland undrar jag om Vinja tror hon är en kossa.


  

Vatten paus behöver man när det är varmt   .


  

Zäpo har också vatten paus.


  

En liten ynklig kantarell hittade vi.


    

Vinja och Zäpo hittade lite kul pinnar i skogen.


  

Mor och son poserar på stubben. Dom är verkligen så söta bägge två   .


.

Mera än det hans tyvärr inte med idag för sen var det bara hem och äta nått och sen försöka sova lite innan jag ska iväg och jobba. Tyvärr så blev det väldans dåligt med sömn så jag får väl hoppas att jag orkar hålla mig vaken hela natten.


Ska som sagt försöka besöka er i natt om det funkar. Annars så hörs vi igen i morgon igen.


Bye, Bye Heart Glasses










Av Heratorpets Vinja - 17 augusti 2011 20:30

Fm börjades med ett besök till Naprapat Peter Skog som fixade till rygg, nacke och lite annat Wink. Angie var också med och hörde hur det knakade och brakade.


Blev sen upp en sväng upp till Djurspecialisten för lite shopping och vägning.


.

    

Zäpo hade sin egen stil på vågen   .


.

Åkte även till Eskilstuna Hundcenter en sväng och kollade, där inhandlades 2 tuggben.


På hemvägen stannade vi till vid ett gärde för lite rastning.


.

  

Lite bus och rastning på gärdet.


  

Zäpo och Vinja med sina tuggben.


.

När det var avklarat blev det ett besök vid Slagsta för att mumsa i sig lite god glassIce Cream. Blev en nougatsnäcka för min del.


.

   


   

Zäpo och Vinja tyckte också glassen var god.


.

Efter vi ätit glassen så åkte vi till Jolle basen för lite simträning   . Bäst passa på innan det blir för kallt i vattnet, är väl stor risk för det snart så kallt som det är om nätterna   .

Kollade tempen och den låg på 20 grader så dom fick ett simpass på ca 45 min med även intervaller.


.

   

Mor och son.


   

Vacker utsikt vid Jollebasen.


           

Väldans kul i vattnet har dom.


   

Full fart ut i vattnet.


   

Hmm, vet inte vad Vinja sysslar med här men det ser nästan ut som om hon står och pratar med Angie.


   

Vinja och Zäpo väntar på att få sina bollar kastade.


.

Ja nu är det inte många minuter kvar innan jag måste susa iväg till jobbet. Har i natt och en till att göra innan jag är ledig i 4 dagar   .


Hinner tyvärr inte besöka så många av er nu men om datan är snäll på jobbet kanske den släpper ut mig på nätet   .


Ni som får sova hemma i natt önskar jag en skön natts sömn   . Och för er andra som gör som jag, jobbar i natt. Hoppas jag ni får en bra jobbar natt. 












Av Heratorpets Vinja - 16 augusti 2011 23:30

Idag på fm så träffadde jag Vicky med hennes berdisar Happy & Molle för att gå en promenad Walking The Dog Female.

  

Blev en sväng ut mot udden, förbi Torsharg, mot Viggeby, upp mot Gärdtre och genade genom hagen och så hem. Fick ihop lite drygt 7,5 km och var ute i ca 2 timmar.


Hade kanon tur med vädret för när vi började att gå såg det nästan ut som att det skulle börja att regna  Black Cloud . Men vi klarade oss och det kom även fram lite sol Mostly Sunny.


.

  

Alla tre började med att läsa lite nyheter.


  

Vinja ligger och smyger på Happy.


  

Men Happy tycker inte Vinjas smyg lekar är så kul.


  

Molle och Happy på Torsharg.


  

Molle, Vinja & Happy.


  

Happy kollar in lite flera nyheter.


    

Vicky tränar lite med grabbarna.


  

Det här gänget såg vi ute på gärdet. Som tur var dom så långt bort att hundarna såg dom inte.


  

Vinja har vattenpaus.


  

Vicky och Happy har också vattenpaus.


  

Ett gäng tjurar låg i hagen och vilade sig.


  

I kohagen.


  

Molle börjar bli lite trött ser det ut som.


  

Vicky med hela gänget i skogen.



 

Mattes pärla.

 

Sitter så fint och väntar utanför Hemköp.


.

Sen var det bara hem för att fixa innan det var dags åka till jobbet. I morgon ska jag ut och jobba natt, så vi får väl se vad som händer på dagen.


Om det blir bra väder blir det kanske lite simträning, måste kolla tempen i vattnet först för det har ju varit rätt kyligt ute ett tag nu och väldans kallt på nätterna.


Vinja har föresten fått en ny hemsida http://heratorpetsvinja.minwebbplats.se/information/index.xhtm


Den förra som vi hade låg på webs och den krånglade hela tiden när man skulle uppdatera den  Kicking Dirt. Så nu har Angie fixat denna till mig. Den är tyvärr inte helt klar än men det kommer så fort hon får tid  Thumbs Up .


Hoppas att ni alla haft en bra dag Kisses






Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards