Heratorpets Vinja

Alla inlägg under oktober 2011

Av Heratorpets Vinja - 7 oktober 2011 22:00

Måste börja dagens blogg med nått mindre roligt. Bitchen från Usa är igång igen och flera av er har fått en länk till en hemsida. GÅ INTE IN PÅ DEN. Och om ni får/har fått nått medelende som står att att det är jag som skrivit eller från Vinja, SÅ ÄR DET INTE JAG.


Bitchen har öppnat en hemsida i Angie och Milos namn där hon bara skriver en massa osanning om dom. Hon har stulit en massa bilder från min blogg och från Angies gamla hemsidor och lägger ut dom och en massa annat.


SÅ VAD NI ÄN GÖR, GÅ INTE IN DÄR OCH LÄS HENNES LÖGNER FÖR ATT INTE GYNNA HENNES EGO MED EN MASSA BESÖKARE I HENNES STATISTIK. ALLT SOM STÅR DÄR INNE ÄR BARA SVARTMÅLNING AV ANGIE O MILO.


Den ända hemsida/blogg som Angie har är den som är länkad på min sida. Om ni vill veta vad för galning som vi haft att göra med dom senaste månaderna kan ni läsa vad Angie skrivit på sin sida som är http://www.angieorex.se/ På den sidan finns en massa att läsa om den hemska människan.


--------------------------------------------------------------------------------


Nu över till nått trevligare, nämligen dagens blogg.


Har inte varit nått vidare väder här idag heller   . Har blåst som faan idag ocksåWindy och även regnat en hel del.


Men på em så blev det lite bättre och även solen kom fram   , men det blåste rätt mycke. Hade ju tänkt ta en långis idag, men både vädret och en början till förkylning gjorde att vi fick nöja oss med en mindre sväng. Började redan känna igår kväll att halsen inte kändes bra   .

Så det blev en sväng i skogen där det inte blåser lika mycke. Även idag så fick vi sällskap av Angie och Zäpo efter halv vägen då vi möttes på elljusspåret.


Dagens sväng blev drygt 6 km.


Nu ska jag försöka få till lite bilder om det går. Sitter nämligen vid våran bärbara dator då strömmen försvann i hela Torshälla för drygt en timme sen   . Satt precis och bloggade och hade sån attans tur att jag sparade inlägget strax innan strömmen försvann. Det kallar jag att ha tur   .


.

  

Regnet öste ner på fm.


  

Så här såg det ut när vi var på väg ut.


  

Vinja läser lite nyheter.


  

Min fina flicka.   .


  

Finns fortfarande lite vackra höstfärger ute.


  

Vinja poserar lite på berget.


  

Vinja hittade en rolig vedklabb att leka med.


  

Stolt Vinja med sin vedklabb.


  

Härligt med solen.


  

Ännu mera vacker sol.


  

Fina Zäpo.


  

Vinja med en pinne.


  

Snodda pinnar är bäst tycker Zäpo som lyckades sno pinnen från morsan.


  

Mor och son.


.

Nu har strömmen kommit tillbaka som tur är   . Inte kul att sitta en fredags kväll i mörkret   . Tur det fanns en massa värmeljus hemma   .


Håll tummarna att det blåser mindre i morgon.


Ha en fortsatt skön fredagskväll   .








Av Heratorpets Vinja - 6 oktober 2011 23:15

Har verkligen inte varit nått kul väder här idag   . Har blåstWindy, varit mulet och regnatRain Cloud.


Blåst och regn är verkligen ingen rolig kombinationThumbs Down . Efter lunch så slutade det att regna så jag och Vinja passade på att gå ut en sväng  Walking The Dog Female . Hade ju egentligen tänkt ta en ordentlig sväng idag, men som vädret var så blev det en liten kortare sväng.


Vad fort alla fina löven försvunnit nu när det regnat och blåst i flera dagar. Hoppas vi kan få lite flera soliga fina dagar innan vintern kommer.


Dagens sväng gick ut mot udden och sen i skogen mot elljusspåret. Blev även idag lite boll letande i skogen för Vinja. Körde med 2 bollar idag då jag först kastade en boll in i skogen åt ett håll och sen den andra åt ett annat håll. Så det blev lite "fusk uppletande" idag också.


Är rätt bra sätt att motionera vovven på utan att bara stå och kasta en boll hela tiden. Blir inte samma stress när hon får vänta tills bollen landat innan hon får hämta den. Är väl inget vi sysslar med varje gång när vi är ute, men som idag när jag förstod det skulle börja regna igen var det perfekt   .


Bäst vi gick på elljusspåret så mötte vi Angie och Zäpo. Jösses vad förvånad jag blev, men kanon kul att få lite sällskap resten av promenaden   .


Fick ihop ca 6 km på dagens promenad   .


Lite bilder på Vinja, natur och lite häftiga moln kommer jag bjuda på idag.


.

  

Så tråkigt att alla vackra höstfärger snart är borta.


    

Som ni ser har det varit grått och trist hela dagen här.


.

Tog lite läckra bilder på Vinja med mörka moln bakom, tyckte dom blev rätt läckra. Men som vanligt var det svårt att välja så ni får se alla tre som blev.


.

      


.

Visst blev dom häftiga.


.

  

Börjar komma upp mera mörka moln.


  

Hittade en pinne som var kul.


  

Kolla in stilen och minen när hon kämpar med pinnen.


  

Mattes lilla flicka bland löven.


  

Men skynda dig morsan, du har ju redan fotat en massa.....


    

Mörka moln över skogen, var attans glad att dom var på väg bortåt.


  

Vinja letar boll.


.

På hemvägen började regna lite smått och vi hade tur som han hem innan det började öka på ännu mera.

Vid 5-tiden åkte jag iväg för att hämta ett paket, när jag sen skulle gå till bilen så riktigt öste det ner. Hade ungefär 2-3 meter till bilen men han bli rätt blöt på den lilla stunden.


Efter regnet så försökte solen ta sig fram, blev ett super läckert sken ute då som såg ut så här....


.

  

.

Visst ser läckert ut.


Hoppas verkligen det kan bli bättre väder i morgon så man kan passa på att gå lite längre nu när man är ledig. Om man kollar på väderprognoserna så finns det hopp, om man nu törs tro på dom Thinking.


Klockan har som vanligt rasslat på, men jag ska kolla lite vad ni gjort idag och sen kolla lite på TV:n och sen natti, natti   .


Hoppas ni andra där ute haft bättre väder än vi haft idag.


Bye, Bye Blow Kiss








Av Heratorpets Vinja - 5 oktober 2011 23:00

Japp då var man ledig några dagar igen   , ska bli så skönt.


Någon promenad blev det inte idag, vaknade vid halv 1 och gick då ut och rastade Vinja. In igen och gav Vinja lunch o åt lite frukost själv. Blev även en liten stund vid datanComputer.


Vid halv 4 så åkte jag ut till bruks för att träffa Ingrid och Mia för lite träning.


Körde inte så många moment jag och Vinja då jag tänkte försöka få ordning på lite av det som går mest dåligt nu under vintern. Så det som tränades var Fritt följ att inte trängas, fick lite bra knep och ideer som jag ska fortsätta med.  

Sakta delen på framåtsändande, kommer gå tillbaka och träna framförgående tills det sitter bra. Utan dragande och att gå rakt fram, sen kanske jag fortsätter med ett längre koppel/lina för att få henne gå sakta och rakt även längre i från.


Kryp, idag var hon tyvärr lite för taggad och pep   , det är både det och att försöka hitta rätt kryp takt som ska tränas på.


Här kommer ett gäng bilder på Mia & Greta och Ingrid & Bolt från dagens träning.


.

  

Mia och Greta redo för lite träning.


  

Fritt följ.


  

Fin kontakt.


  

Lite bus när man är duktig.


  

Greta sitter fint.


  

Greta tränar hopp.


  

Ingrid o Bolt tränar linförighet.


  

Riktigt fint framförgående.


  

Men hallå....Ska det ta sån tid att få sin belöning....


  

Apportering.


  

Fasthållning av apporten.


  

Tragglar med lite kryp som Bolt inte alls tycker är så kul.


  


  

Fina Bolt.


  

Hoppet.


  

Vinja med Mia o Ingrid som blev dagens ända bild på lilla fröken.


  

Ingrid visar lite fasthållning av apporten på Greta.


  

Mia tränar också fasthållning med Greta.


  

Lilla söta Greta.


.

Har även idag blåst en massa uteWindy, är verkligen inte skönt. Fast vi har haft solSunshineoch blå himmel i alla fall. Hoppas verkligen det kan sluta blåsa tills i morgon, är inte skönt ute alls då.


I morgon hoppas jag hinna en promenad med lilla fröken, kanske kan hinna med lite träning också. Kan verkligen behövas så illa som det går just nu   .


Avslutar med en bild när solen sken så vackert genom löven idag på em.


.

   


.

Sköt om er alla där ute så hörs vi i morgon igen   . 









Av Heratorpets Vinja - 4 oktober 2011 20:21

I morse ringde klockan strax efter kl 7 Alarm Clock, var verkligen inte så pigg då.


Var sen på Mälarsjukhuset strax efter kl 9 för undersökning av hjärtat   , dom gjorde en undersökning med ultraljud. Stod i kallelsen att det skulle ta ca 30-60 min, vad bra tänkte jag för då kan man ju passa på att vila lite   . Inte gick det inte, man skulle ligga på sidan så det kändes nästan som man tippade över. Så inte blev det nå vila inte.


Den sköterskan och läkaren som var med sa att dom inte hittade nått konstig   , men det skulle även kollas av en annan läkare sen. Så det var ju skönt det inte var nått allvarligt i alla fall   , sen vet jag ju nu att jag har faktiskt har ett hjärta och är inte helt hjärtlös     .


Idag har det varit kanon blå himmel och lysande sol   , ett kanon väder kan man tycka. Ja, så länge som man var inne för ute har det ju blåst halv storm  Hurricane.


Klockan 1 så träffade vi Jessica och Gnista för en promenadWalking The Dog Female. Blev en sväng ut mot Viggeby, förbi Gärdtre gård och Glömsta gård och sen hem. Vi var ute nästan i 2 timmar och vi gick ca 9 km. Var jätte härlig promenad om man bortser från blåsten som verkligen var jätte jobbig.


Lite kort från våran sväng kommer här, blev inte så många för varken Vinja eller Gnista springer nått när vi är ute.


.

  

Härligt med sol idag.


  

Jessica och Gnista vid scout stugan där vi träffades.


  

Fina Gnista.


    

Vattenpaus.


  

Vinja poserar på en grushög.


  

Vinja och Gnista i höstlöven.


.

Nu är det snart dags att åka och jobba   . Så om jag kan så besöker jag er i natt för nu hinner jag kanske bara med några av er.


Ha en fortsatt bra kväll och sov så gott ni som får   .


Bye, Bye   








Av Heratorpets Vinja - 3 oktober 2011 22:02

Har varit mulet och trist här idag också Black Cloud. Blev ingen ordentlig promenad idag heller som jag tänkt mig. Kände mig lite seg så jag tog det lite lungt på fm.


Vid lunch så blev det en liten kortare sväng ut mot udden och till Torsharg o hem.


Har blivit väldans dåligt med bilder idag tyvärrI'm sorry, men ibland har man tomt på ideer vad man ska fota.


.

  

Vinja fick posera lite på en stubbe för att få nått kort från den lilla svängen.


  

Mulet och trist har vi haft idag   


.

På em så träffade vi Janne för att träna lite spårupptag. Janne hade lagt 3 st upptag med varierande djup. Gick väl både bra och lite dåligt.


1:a upptaget hade hon redan bestämt sig att gå till höger, spåret gick visserligen åt det hållet men på så långt håll som det låg kunde hon omöjligt känna det. Så det var bara ta tillbaka henne och "rikta om" och då gick hon mera rakt ut.

Hittade spåret, gick några meter åt fel håll och snurrade sen lite och tog sen spåret åt rätt håll   .


2:a upptaget låg närmare, gick ut och kände av åt fel håll men vände sen av sig själv och gick rätt   . Gick som sagt ut rätt men kom sen till ett nedfallet träd och Vinja trodde hon gått fel så hon vände. Janne sa då att jag skulle hålla i henne och då vände hon och gick rätt.


3:e upptaget lågt rätt långt ut. Skickade ut henne och hon gick precis rakt ut och tog sen spåret åt rätt håll. Så duktigt hon var   .


Så dagens upptagsträning gick riktigt bra   .


.

  

Vinja redo för ett spårupptag.


  

Hittade alla apporterna gjorde hon också   .


.

I morgon kommer det med all säkerhet att bli en lite längre promenadWalking Dog. Ska nämligen träffa Jessica & Gnista för att gå en sväng.


Börjar föresten kännas lite pirrigt Nervous, ska i morgon fm till lasarettet för att kolla hjärtat   . Har visst nått blåsljud som ska kollas. Fast det borde ju knappast vara nått allvarligt då jag tydligen var på vårdcentralen i januari och dom hörde det, men får inte komma föräns 10 månader senare. Men det kan ju vara bra få det kollat så det inte är/blir nått värre av det.


Får hoppas jag kan lyckas få ihop lite mera bilder tills i morgon.


Sköt om er och Natti, Natti Hammock 1







Av Heratorpets Vinja - 2 oktober 2011 22:46

I morse när jag vaknade så var det verkligen inget strålande väder ute. Var rätt dimmigt ute och det verkade som om det regnat under natten Rain Cloud. Så inte blev man på nått strålande humör intePouty.


Blev tyvärr rätt seg startad när vädret såg så trist ut. Men till slut kom vi ut på en liten sväng jag och Vinja.


Gick ut mot udden och sen i skogen bort mot elljusspåret och runt lite. Blev även några "latmans uppletande" vilket innebar att Vinja fick sitta medans jag kastade i väg bollen in i skogen. När den landat fick hon springa efter den, ibland så hittade hon den inte direkt utan fick springa en stund och leta. Så då blev det lite uppletande också   . Så fick hon göra ett gäng gånger så hon fick använda näsan lite idag också   .


Dagens promenad blev ungefär 5,5 km. Inte världens längsta men ibland så blir det så.


.

    

Dimma över Torshälla.


  

På väg ut mot udden.


      

Lite bryggkoll blev det också.


  

Lika dimmigt ute vid udden, inte syns det nån blå himmel idag inte.


  

Mattes pärla bland löven.


  

Lyckades fota ett spindelnät, blev rätt häftigt.


  

Ser ut som om Hälge eller Hälga gått här.


  

Lite flåsig blir man av att leta boll i skogen.


.

I morgon är det ledig dag så det ska inte sättas nån klocka på ringning, ska sova så länge jag vill   . Får hoppas att vädret är bättre i morgon också så man kan ut och gå en redig sväng.


Hoppas att ni haft en bra helg. Hörs i morgon   .








Av Heratorpets Vinja - 1 oktober 2011 23:00

Har inte varit fullt lika blå himmel och sol idag, men det har varit väldans varmt och skönt i alla fall   .


Idag så skulle jag åka och jobba på em så det blev att gå en promenad på fmWalking The Dog Female. Blev en sväng ut mot udden, förbi Torsharg och ut till Viggeby och vände.


Hinner inte så super långa promenader när man ska iväg och jobba så för att Vinja skulle få lite mera motion så blev det ett gäng intervaller utefter åkern fram och tillbaka mot Viggeby. Idag blev 200 m * 2 * 5 så det blev ca 2000 meter intervaller idag.


På tillbakavägen vid Torsharg så testade jag att lägga 2 bollar att köra intervall med. Hon tyckte det var lite konstigt att springa ut en andra gång till samma ställe men det behövdes inte så mycke övertalning innan hon sprang   . Så det blev en intervall igen som blev 100 m * 4 så sammanlagt blev det intervaller som blev 2400 meter.


Våran promenad blev ca 7 km idag.


Lite kort lyckades jag självklart få ihop även idag   . Kan ju inte ha en blogg utan kort, hu vad tråkigt det skulle bli   .


.

   

Mattes pärla så fin bland höstlöven.


   

Tycker det här trädet har så läckert grön färg.


   

Tog en bild rakt under och upp, hade blivit mycke läckrare om det varit en klar blå himmel.


   

Var lite halv mulet väder på fm.


   

Läckra droppar på ett blad.


   

Vinja på väg ut mot Viggeby, där vi kör våra intervaller.


   

Kommer farande med bollen.


   

Tycker den här bilden blev rätt häftig med Vinja halvt i luften på väg att springa iväg.


   

Blir en bild till när Vinja kommer tillbaka efter en intervall.


   

Poserar på gärdet.


   

Men rör på dig då så jag kan få springa efter dig....

 

  

Vinja med sin kära boll.


  

Vinja på väg i en av intervallerna, tyvärr blev hon lite kapad. Men ja tyckte hon såg så kul ut att jag tog med den iaf.


  

En ensam lupin växte i kanten på vägen.


  

Testade ju att lägga 2 bollar på samma intervall och det gick ju rätt bra.


.

Ja det va vad vi gjorde på fm idag. Sen blev det hem och äta för att sen åka och jobba. Får hoppas vädret kan vara bra i morgon också så man kan komma ut en sväng då också.


Hoppas ni alla haft en bra lördag, och även får en bra söndag.


Hörs i morgon igen med en rapport vad som hänt.


Natti, Natti Dreaming









Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards