Heratorpets Vinja

Alla inlägg under december 2011

Av Heratorpets Vinja - 15 december 2011 23:30

Idag så har jag och Vinja varit hos Ann på Rehab på Strömsholm för en liten koll och genomgång av alla muskler och se att allt är bra.


Vi fick springa lite, hon klämde och kände överallt, hon mätte musklerna och till sist så fick Vinja gå i Tread milen. Det har hon aldrig gjort förut, men vi har ju gått på gåband så det var ju lite likt det hon var van med.


Allt var bra och hon hade till och med ökat sin muskelvolym sen vi var där sist   , så det känns ju bra att vi tränat rätt.


Frågade även lite om klövjeväske träningen och kom fram till att jag ska öka 0,5 kg på varje sida så hon nu kommer ha sammanlagt 3 kg. Pratade även om våran dragträning som vi börjat med. Ann tycker det är en bra träningsform och jag fick lite tips där också   . Idag så gick Vinja ca 15 min i Tread milen.


Vinja har ju nu ca 1,5 kg i dragvikt och vi ska nu dubbla den så det blir ca 3 kg dragvikt. Var viktigt att både när vi tränar med klövje väskan och draget att hon skrittar och inte små travar och kommer undan jobbet. Klövjeväskan ska vi fortsätta med 15 min som vi gjort och draget kan hon gå mellan 15-20 min.


Så nu är det tänkt att vi ska köra varje sak 1 gång/vecka. Hon tyckte det räckte varje sak en gång varje vecka.


Om ca 3 månader är det tänkt att jag ska dit igen för att se om det blivit nån skillnad när vi tränat simning, drag träning och klövje väskan varje vecka.


.

  

Vinja i Tread milen och Ann är med och håller koll. Håller här på att tömma ur vattnet så det är därför Vinja står åt fel håll.


  

Vinja poserar vid Tread milen.


.

Efteråt så blev det lite bus med Zäpo, tyvärr så han inte kameran med i fart bilderna så ni får ha överseende med lite suddiga bilder   .


.

  

Busig Zäpo.


        

Mycke bus och brottning blev det.


  

Vinja ligger och smyger.


.

På kvällen så var jag hem till Ingrod en sväng och kollade på valparna som nu blivit 1 vecka o 1 dag. Jösses vad dom vuxit, även lilla Twiggy hade vuxit en massa. Fast hon ser ju fortfarande liten ut jämfört med sina syskon.


Blev en massa kort tagna där självklart. Tyvärr så vet jag inte vilken som är vilken, förutom Twiggy och hanen Yes som är ljusare än sina syskon. Hoppas det är okej att se korten även om det inte står vem som är vem under bilderna.


.

  

Hanen Yes.


  

Ev Gasta.


  

Twiggy.


          

Visst är dom söta.


      

Tror dessa 3 är på Twiggy.


  

Vissa har verkligen en egen sovstil. Tror detta är Femman.


      

Dagens sista bilder på dom små.


.

Blev även en lite filmsnutt på dom sötnosarna. Tyvärr så sover dom men jag tänkte ni skulle få se lite ändå hur dom ser ut. Tyvärr är det inte så bra ljus där dom är så det inte så bra kvalite på filmen.


.


.

Det var allt för idag, har inte blivit nån promenad idag men Vinja har ju tränat på Tread milen så det får räcka för idag.


Hoppas att eran dag varit bra. Själv hoppas jag på lite sol i morgon   , men tyvärr så blir det nog bara mulet och grått om man ska tro väderprognosenBlack Cloud.


Ja det återstår väl bara se i morgon när man slår upp ögonen vad det är för väder.


Natti, Natti Pillow .









Av Heratorpets Vinja - 14 december 2011 23:45

Har inte varit så skönt väder idag   . Visst var det blå himmel ute, men attans vad det har blåst kallt ute   . Så någon promenad på öppna gärden var inte att tänka på för då hade man nästan blåst bortHurricane

I stället så blev det en sväng uppe i Nyby skogenWalking The Dog Female, gör helt klart stor skillnad i skogen där det nästan inte blåser alls   . Vi gick en del av elljusspåret och följde sen resten av ett annat spår.


Men jösses så elljusspåret såg ut där uppe Shocked. Dom håller visst på att byta alla lampor där och tydligen gräver dom i spåret också. Fattar inte varförThinking men det ser ut som värsta leråkern på hela elljusspåret, inte kul alls att gå där. Finns bildbevis hur det ser ut.


Klockan var vid 2-taget när jag kom ut så det blev inte nån lång sväng för det mörknar rätt fort. Promenaden blev bara ca 4,5 km men vi körde lite fusk uppletande där hon fick leta reda på sin boll. Så lite mera fick hon göra i alla fall.


.

  

En stor grushög låg där jag brukar parkera bilen.


      

Kolla vad dom förstört spåren. Bara hoppas det blir fixat snart för det var inte kul att gå när det var så knöligt.


  

Ser lite löjligt ut me lyktstolpar mitt i skogen, påminner lite om filmen Narnia.


  

Lite bättre att gå här där vi brukar gena över till där elljusspåret går på andra sidan.


  

Fanns en hel del vattenpölar som man fick akta sig för.


  

Vinja läser lite Nyby nytt   .


  

Tur vi inte skulle gå åt det där hållet....


  

Pinnar är alltid kul.


  

Vinja poserar lite i skogen, tyvärr så hade det redan börjat skymma.


  

Vinja med sin boll som hon precis varit och letat efter.


  

Var någon som hade dekorerat med några tomtar på en trädstam. Visst var dom söta.


.

Efter promenaden så blev det en tur till Djurspecialisten och fynda lite billig hund mat. Man fick köpa 3 kg Eukanuba för bara 29 kr, var ju super billigt   .

  

Inte kom jag i säng nå tidigt igår inte, klockan han bli 2 igen innan jag hamnade i sängen Pouty. Verkar inte va nån mening med att jag säger att ja ska försöka komma tidigt i säng för det blir ju aldrig så.


Får verkligen hoppas att man kan få slippa blåsten i morgon. Är så förbannat trött på den nuSoapbox. Hoppas att ni haft bättre väder hos er än det varit här.


Sköt om er och ha det så bra Give Someone A Hug Today








Av Heratorpets Vinja - 13 december 2011 22:30

Börjar faktiskt känna mig bättre nu   , lite trött och seg men annars helt okej   . Det trötta och sega kan ju även bero på det mulna och tråkiga vädret som ärBlack Cloud, inte kul alls. På em/kvällen så har det även regnat rätt ordentligt ocksåRainy.


Är som vanligt lite seg startad på morgonen  , så strax innan kl 10 gick jag upp. Beror väl troligtvis på att klockan nästan alltid hinner bli runt 2 på natten innan jag lägger mig   .


Blev en promenad mitt på dagen idag, fast det hade tyvärr redan hunnit bli rätt mulet. Gick en sväng ut mot udden, bort mot Kolsta, skogen till elljusspåret och gick sen på elljusspåret och hem. Det var jag, Vinja, A och Zäpo som var ute.


Både Zäpo och Vinja fick sig ett träningspass med klövjeväskan på ca 15 min, dagens promenad blev ca 8,5 km.


.

   

Vinja tar en liten snabbkoll av bryggan.


Kanske är det ingen som ser mig här bakom....


  

Mattes fina flicka.


  

Kameran hinner inte med när dom springer så fort.


  

Kom igen då morsan....Ska vi busa lite....


      

Kul med lite brottning och bus.


  

Så söta dom är.


  

Himla mulet ute, men vi klarade i alla fall promenaden utan regn.


  

Hallå där....Jag vill också ha den pinnen....


  

Fina Zäpo.


  

Vinja redo för ett pass med klövjeväskan.


  

Zäpo också redo för ett träningspass.


  

Vinja efter avslutat träningspass.


.

Sen gick vi hem och lite mat Spaghetti, hamnade sen framför Tv:nRecliner och tittade på lite film. Blev näst sista Harry Potter filmen, Harry Potter och Dödsrelikerna del 1. Så nu har vi bara en kvar innan vi sett alla.


Hoppas verkligen att solen kan visa sig lite i morgon, den var framme en kort stund på fm idag   men var tyvärr inte framme så länge.


Tänkte kolla lite hur eran dag varit, med lite tur så kanske jag kan komma i säng lite tidigare idag.


Ha det så bra så hörs vi i morgon Blow Kiss


     






Av Heratorpets Vinja - 12 december 2011 22:15

Börjar känna mig lite bättre som tur är   . Men det känns fortfarande jobbigt att ut och gå, så någon jätte promenad har det inte blivit   . Så för att kompensera det så fick hon dra lite kedjor idag för att få jobba lite meraBench Press.


Har inte varit nått vidare kul väder idag, har varit mulet och små regnat mest hela dagenRain Cloud . Är så tråkigt när det blir mörkt så fortNo. Gick ut vid halv 3 taget då var det lite ljust ute, men efter ca 45 min var det inte ljust alls.


Dagens promenad blev i skogen och sen runt elljusspåret och hem. Den svängen blev ungefär 6 km.


Inte orkade jag laga nån mat heller, så det blev att hämta en pizza idag  Eating Pizza .


Dagens bilder är tyvärr inte mycke att skryta med, är verkligen inte lätt att få bra kort när det är halv mörkt hela tiden.


.

  

Inget kul väder alls ute.


        

Vinja passade på att kolla några bryggor idag. Var ju länge sen nu som hon skötte sitt jobb.


  

Hittade nått kul att gräva efter.


  

Mörkt, trist och geggigt o klockan är bara halv 3. Borde vara lite ljusare ute tycker man.


  

Vinja spanar på nått på andra sidan ån.


  

Här var det attans halt så det gällde hålla sig på kanten.


  

Dom här svamparna växte på en pinne som Vinja hittade. Har ingen aning vad det är, men Sigges matte kanske vet det.


  

Vinja väntar på att selet och kedjorna ska tas fram.


  

Vinja redo för ett arbetspass med kedjorna.


.

Efter denna bild började det bli så mörkt så det gick inge bra att fota, tyvärr. Sen var det attans halt på nästan hela elljusspåret så det var ingen ide ha kameran uppe i fall man skulle dratta på ändan.


Nu ska jag kolla lite hur eran dag har sett ut och sen kanske kolla lite mera på Tv:n TV 1.


Hoppas att ni alla haft en bra dag med inte alltför mycke regn.


Make Someone Smile Today





Av Heratorpets Vinja - 11 december 2011 21:00

Har även idag varit ett strålande väder med sol   , tyvärr så är jag fortfarande seg och förkyld så någon längre promenad blev det inte idag heller.


Blev en liten tur med Zäpo och matten mitt dan på ca 3,5 km. Så mycke mera än det så orkade jag inte. Så typiskt att det fina vädret ska komma när man inte orkar ut och gå   .


Så det är väl bara att hoppas på flera bra dagar   .


Lite bilder från idag blir det ju självklart.


.

  

Lite bus med sonen.


  

Den här bilden blev rätt häftig tycker jag.


  

Kom igen då, ska vi brottas lite.


    

Så kul med lite brottning.


  

Kom igen då grabben, ligg inte bara där.


  

Vinja med en god pinne.


  

Zäpo och Vinja i solen.


  

Kul med pinnar tycker Vinja.


  

Två söta schäfrar på promenad.


  

Kolla in Vinja, ser ut som hon siktat in sig för att sno Zäpos pinne.


  

Visst är dom söta när dom har dragkamp.


.

Efter promenaden så blev det hem och vila lite igen och även äta lite. Har inte hänt så mycke här utan dagen har mest gått i slappandets tecken   .


Bara hoppas den här eländiga förkylningen ger sig nån gång, är så trött på den nu   .


Hoppas att ni haft en skön helg och bra väder   .


.

  

.

Månen och jag önsker er alla en bra kväll & natt o hoppas att ni haft en bra 3:e advent.


Bye, Bye   .

Av Heratorpets Vinja - 10 december 2011 23:15

Har varit ett strålande väder här idag med blå himmel och sol   . Men tyvärr så har det inte blivit nån promenad alls idag   , är fortfarande förkyld och seg. Kroppen värker och näsan rinner Big Sneeze.


Zäpo har varit här idag då matten varit på Stora Stockholm med en kompis.


Blev bara en sväng ut mot udden och på gärdet, men dom busade en hel del som tur var   . Himla skönt när man själv är seg. Var ute lite drygt 1 timme men vi gick inte mera än lite drygt 3 km.

Verkligen typiskt man ska vara sjuk när det är så fint väder.


Lite bilder från idag blir det självklart, och även en liten filmsnutt när Vinja och Zäpo busar.


.

  

På väg hem till Zäpo.


  

Lite busig med en pinne.


  

På väg ut mot udden.


  

Söta Zäpo.


  

Kul att busa med pinnar tycker Vinja.


  

Håller koll på Zäpo.


  

Zäpo undrar vad morsan gör.


  

Lite bus blev det.


  

Kolla vilken härlig sol vi hade idag.


  

Vinja och Zäpo kollar in isen.


  

Vinja försöker krossa isen.


  

Zäpo krossar också is så vattnet stänker.


  

Stiliga Zäpo.


  

Blev lite mera bus ute på gärdet.


  

Det bästa man har sätter man på bordet   .


.

Här kommer filmen när Vinja och Zäpo busar.


.


.

  

En trött Zäpo.


  .

På em har det sen mest blivit slappat i soffan Couch Potato, rätt skönt faktiskt när man inte känner sig bra Sick In Bed. Har blivit en del Ipren, Treo och Alvedon under dagen för att hålla huvudvärk och värken i kroppen borta. Hoppas verkligen den går över snart för jag gör väl av med minst en toarulle om dan att snyta mig iAwww Shucks .


Hoppas att ni haft en skön lördag hos er med sol ni också   .









Av Heratorpets Vinja - 9 december 2011 23:00

Usch vilket skitväder vi haft idag Thumbs Down , har varit plus grader och regnat nästan hela dagen  Rainy. Man kan verkligen undra var gårdagens fina väder tagit vägenHmm 2.


Inte nog med att vädret var hur dåligt som helst, när jag vaknade i morse så var jag hur seg som helst och genom förkyld och hade gärna stannat kvar i sängenSick In Bed  .


Eftersom varken vädret var så lysande och jag kände mig segMessy Sneeze  så blev det bara en väldans kort promenad. Träffade Zäpo med matte runt 11 taget för en liten pytte sväng i skogen. Lite drygt 4 km blev det, så inte var det nån direkt promenad inte. Men vad gör man när vi bägge var lite sega. Dom hade ju i alla fall fått gå 1 mil igår, så det gick ingen nöd på dom.


Eftersom det regnade så var det inte lätt få så mycke bilder. Fick knäppa fort som bara den när man tog fram kameran Snappy.


.

  

Grått och trist har vi haft i Torshälla idag   .


      

Vinja roade sig med lite snörullning.


  

Attans halt var det på vissa ställen.


  

Sitter och väntar på Zäpo.


  

Lite bus blev det.


  

På elljusspåret.


  

Vinja hittade en stock som hon flisade lite på.


.

Var dags för em-skift idag, men jag mådde verkligen inge vidare när jag åkte iväg. Orkade fram till 6-taget och sen gav jag upp. Var helt trött och slut Sickly. Så jag åkte hem och åt lite o sen slocknade jag i soffanSleeping.


Tryckte i mig lite starka tabletter för en liten stund sen så nu känns det lite bättre. Bara hoppas man får sova också för näsan rinner ju hela tidenSneezy  .


Blir väl att vara hemma några dagar nu och kurera sig och hoppas att det går över snabbt.


Hoppas att ni haft en bättre fredag än jag haft.


Bye, Bye Hello






Av Heratorpets Vinja - 8 december 2011 22:00

Igår den 7/12 så föddes Enduros E-kull och jag var med och hjälpte dom till världen tillsammans med Ingrid.


Vid 18-tiden var jag där, första krystvärkarna kom ca 19,50. Första valpen kom ca 20,08 och var en väldans liten tik, sen kom dom 20,55 en tik. 22,05 en tik, 22,18 en tik, 22,50 en tik. Strax efter 12-slaget så kom den sista som var en hane.


Så det blev 5 tikar och 1 hane alla väldigt mörkt grå och fina. Så det var en spännande natt som vi haft jag och Ingrid.


Var kvar ett par timmar efter att sista valpen kom för att hjälpa till lite, så vid halv 4 taget i morse var jag hemma. Då hade jag nästan varit vaken i 24 timmar.


Är så tacksam att Ingrid vill ha med mig när hennes tik valpar. Är verkligen super kul att få vara med, även om det är rätt pirrigt också.

Så tusen tack att jag fick vara medThank You.


Lite bilder har jag självklart tagit, är inte så lätt få så bra kort inne. Men ni får stå ut med den kvaliteén som är. Kan tyvärr inte säga vem som är vem, förutom Twiggy som är minst och hanen som är något ljusare än sina systrar.


.

  

Allti i valplådan.


  

Inget är som väntans tider.


      

Så söta.


  

Allti pysslar om sina små.


  

Hela gänget, hanen 2:a fr vänster och bredvid honom lilla Twiggy.


  

Hanen.


  

Lilla Twiggy.


  

Hur söt som helst.


  

Allti med hela gänget.


  

Jobbigt att bli mamma, skönt att allt är över.


  

Detta kan ev vara Styrka.


  

Kennelmamman firar efter en lyckad valpning   .


.

Blev som sagt en lång natt så idag så har jag varit ledig. Hade inte funkat så bra att gå upp igen halv 5 och börja jobba när man varit uppe så länge Phew.


Sov ungefär till halv 11, vilket inte blev så super många timmar.


Har varit en super härlig dag här idag med blå himmel och sol   , så vid 12-taget när jag ätit frukost och vaknat till så gick jag och Vinja ut en promenad Walking The Dog Female. Gick även och hämtade Zäpo eftersom matten jobbade så kunde han ju lika bra följs med ut.


Blev en rätt skaplig sväng idag   , gick ut mot udden, förbi Torsharg, ut mot Viggeby, upp förbi Gärdtre gård, över Glömsta gård och bort mot Gökstens skolan och hem. Vi var ute lite drygt 2,5 timmar och gick 10 km.


Fick självklart en massa bilder från dagens promenad som ni ska få se.


.

  

Vacker utsikt från slussen.


  

Men hallå Vinja, nu är du väl ändå på fel sida staketet.....


  

Härligt med lite soliga dagar.


      

Lite dragkamp på Torsharg.


  

Nog är det skillnad i storlek på dom.


  

Lite posering i solen.


  

Mina söta lilla flicka.


  

Fina Zäpo.


  

Solen lyser vacker över gärdena.


.

Har som sagt varit rätt fullt upp under det senaste dygnet. Som tur så jobbar jag em i morgon och behöver inte gå upp så tidigt   .


Ska kolla en snabbis vad ni gjort nu i 2 dagar och sen försöka sova lite   .


Ha det så bra så hörs vi i morgon igen   .







Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards