Heratorpets Vinja

Direktlänk till inlägg 29 maj 2011

Ingen Lyckad Dag :(

Av Heratorpets Vinja - 29 maj 2011 20:51

Dagen började som sagt rätt tidigt idagAlarm Clock. Klockan 5,45 hämtade jag Vicky för avfärd mot Södertälje, eller snarare i Turinge där vi skulle samlas för spåret.


Ju närmare vi kom Södertälje ju sämre väder blev det och det började att regna  Rain Cloud. Det var 10 startande och vi drog startnr 6.


For iväg ut till spårmarkerna och det blev lite väntan på våran tur.


Spåret började inte bra då Vinja tog bakspår  Sadly I Can't , var en del uppbökat i upptags rutan så det hade säker varit lite grisar där på besök  Pig . Vände på Vinja och vi hittade ut och rätt håll.


Hittade 1:a pinnen och sen kom första strulet. Började dra sig runt åt vänster vilket inte var rätt för då hade vi kommit tillbaka till rutan. Som tur var så hittade jag tillbaka där vi hittat pinnen och fick henne på rätt spår.


Var rätt mycke vatten i början, hittade sen 2:a pinnen. Fick sen lite strul igen och jag tror vi missade nästa pinne. Fortsatte och hittade sen våran 3:e pinne. Efter den så var det in i en tät granskog som inte var lätt komma igenom. Spåret kom sen ut på ett litet gärde och det var där vi tappade bort oss fick jag veta efteråt.


Spåret hade sneddat över och gått tillbaka in i skogen åt höger, men Vinja följde gärdet och gick sen över diket längre bort och upp i skogen. När vi kom fram till några hus så förstod jag vi var helt fel ute  No.


Eftersom jag inte visste var vi gått fel och troligtvis inte skulle hitta så selade jag av och ringde spårläggaren och sa att vi är helt vilse  Question Mark.


Så här i efterhand så skulle man kanske gjort annorlunda. Men saken var den att Vinja verkligen såg ut att ha ett spår hela tiden, vilket hon säkert hade men tyvärr fel efter gärdet. Och eftersom det är hon som har näsan så var det ju bara lita på henne.


Hur många gånger har man inte hört om folk som tävlat och varit så säkra på att hunden gått fel men sen fått reda på att det inte alls var så. Så av den anledningen så hängde jag bara på. Väldans tråkigt att vi inte hittade till slutet. Men det är inte mycke göra åt.



Inte blev det några kort heller, bara på Vicky när vi väntade på lottningen.



  



Var redigt blöt och frusen efter ha varit ute i regnet. Som tur så hade jag ombyte. Eftersom vädret var så dåligt så åkte Vicky och jag hem direkt.


Hemma hos Vicky så passade jag på att träffa Vickys nya familje medlem. En border collie valp som heter Texas. Vilken sötnos, men så liten han var. Är ju van vid schäfer valpar så den här såg ju ut som en liten plutt bara.


Inte var han lätt att fota heller för inte var han så mycke stilla inte.



  

Texas.


  

Gott med tuggben.


  

På upptäcksfärd.


  

Liten stund satt han stilla det lilla yrvädret.


  

På språng på gräsmattan.


  

Spanar lite vad dom andra hundarna gör.


  

Liten sötnos.


  

Kollar in presseningen.



På em så gick jag och Angie en liten sväng i skogen. Blev bara en kortis på lite drygt 4,5 km. Men det kändes rätt lagom efter vi irrat runt i skogen på fm.



  

Mattes fina flicka.


  

Spanar efter Zäpo och Rex.


  

Zäpo smyger på morsan.


  

Mor och son.


  

Alla tre på samma fläck.


  

Lite poserande ute vid udden på hemvägen.


  

Min lilla skrutta.



Känns verkligen inte kul att missa spåret  Sad , men det är inte så mycke att göra åt. Är väl bara att träna mera på lite svåra klurigheter och hoppas det går bättre nästa gång.


Har ingen mera tävling inplanerad just nu, utan nu får vi träna ordentligt innan vi anmäler oss igen. Vinja ska föresten till tandläkaren på tisdag och fixa en hörntand som hon slagit av lite i toppen. Har själv inte sett det men när vi vaccinerade sist så såg veterinären det.


Är antingen 7 eller 28 dagars karens beronde på vilken narkos dom använder.


Jag får tacka så mycke för alla tum och tass hållningar  Bow Down Before You , men tyvärr så klantade vi oss denna gången.


Hoppas att eran helg varit bra.


Natti, Natti  Dreaming .






 
 
Britt Marie o Rudi

Britt Marie o Rudi

29 maj 2011 22:49

Ja, det var ju synd det där. Efter vår förra tävling vet jag ju hur det känns när man inte riktigt vet om det är rätt spår eller rätt åt helsike man går! Jobbigt när man åkt långt och laddat innan. men det var ju tur att ni kom ut ut skogen i alla fall!
Lille Texas var väl en riktig goding!
Han blir väl lydnadschmpion om några år kan jag tro?
Rudi slog av en av sina hörntänder när de permanenta nyss kommit upp, så det blev rotfyllning hos en hundtandläkare i Västerås, som skulle vara den bästa. Och det har hållit bra, fast han ser lie kul ut när han skrattar :-)

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
Jeanette, Sly & Maya

Jeanette, Sly & Maya

29 maj 2011 22:51

Trist! Men ni kommer igen med besked:)Bryt ihop & kom igen! Texas var en riktig sötnos:)

http://www.starsweepers.se

 
Ingen bild

Vicky

30 maj 2011 07:28

Vilka fina bilder det blev av Texas fast han hade svårt att hålla sig stilla. Inte lätta att ta bilder på honom. Det var tråkigt att det inte gick som det skulle på tävlingen men nu är det bara att träna och komma igen. Ni är ju så duktiga du och Vinja. Ha det gott!!
Kram

 
Madde

Madde

30 maj 2011 07:58

Väljer också att lita på hunden i spåret, man har ju själv ingen aning om hur och vart spåret går...

Nelly har valt att spåra vildsvin på tävling i södertälje, jag förstod inte vad det var Nelly då hon fick ragg i spåret efter 3:e pinnen... sedan knack i spåret så såg jag på långt avstånd en flock vildsvin och blev livrädd usch vad jag (vi) fick springa då...
Bättre lycka till nästa tävling!

http://schaferlyan.blogspot.com

 
Kicki

Kicki

30 maj 2011 09:28

...trist men ni tränar så flitigt så ni kommer fixa de inom en snart framtid!! kramiz

http://www.gammtackan.blogg.se

 
Sarah

Sarah

30 maj 2011 11:01

Tråkigt men bättre lycka nästa gång :)! Oj oj vilken lite sötnos, Bc är efter schäfer dom sötaste valparna jag vet :)

http://chanellie.bloggplatsen.se

 
Nina

Nina

30 maj 2011 14:39

Men så segt :(! Ibland undrar man faktiskt hur folk har mage att kalla spåret "turistklass" - det kan vara hur svårt som helst. Surt! MEN det är ju bara att bryta ihop och komma igen. Tur att du fick gosa med en söt valp och ta en skön prommis som tröst. //Kramar

http://www.palmstrand.se

 
Fam Dollar

Fam Dollar

30 maj 2011 17:19

Tack för Grattis!

SKönt iallafall att du dom till rätta. Vi hörde när vi var i klubbstugan att någon var helt vilse, och förstod efter en stund att det tyvärr va ni...
Lycka till med tandläkningen, så ses vi säkert på någon annan tävling framöver...

http://www.kennelmoneytalks.se

 
Hillman & Illerson

Hillman & Illerson

30 maj 2011 17:42

Åja, var inte lessen för Rom byggdes inte på en dag, går säkert jättebra nästa gång. Inte så lätt att spåra när det regnat så mycket, bara det blir bättre väder ordnar det sig säkert.

Taxpussar.

http://taxar.bloggagratis.se

 
Anna & Nova

Anna & Nova

30 maj 2011 20:02

Man skall lita p hunden så du gjorde helt rätt :) Tråkigt att ni missade slutet men det kan ju ha varit mycket viltstörning tex. Det kommer g bättre nästa gång :)

Vilken liten goding Texas är :)

Tack för kommentaren i min blogg :) Ha det bäst :)

http://ellegaard.doggyblogg.se

 
Mia och Greta

Mia och Greta

30 maj 2011 21:19

Ser att jag inte varit inne och kollat på länge.
Vad tråkigt med spåret :-( men det är ju sånt som händer. Du får glädja dig åt det fina vädret som var när ni kom hem till Eskilstuna (av döma av korten på valpen)
Hoppas det går bra med Vinjas tand!

http://www.razzeltrazzel.se

 
Kerstin

Kerstin

30 maj 2011 22:20

Så synd att det inte hjälpte med alla tassar o tummar som hölls :)men som sagts det är bara att bryta ihop å komma igen, de är ju inga maskiner som tur är!
Vilken liten goding du fotat då...helt underbar och så nyfiken!!!
Hoppas det går bra med Vinjas tand!
Kramkram:)

http://trekillarsblogg.bloggplatsen.seen.se

 
Quila o Ronja

Quila o Ronja

30 maj 2011 23:19

Åh nej, stackars dig. Inte kul att vara helt vilse i pannkakan :-( I ett jäkla skitväder dessutom! Men, men.....Vinja är ju världens bästa Vinja i alla fall. Såå fina bilder på henne ;-) Bara att spotta i nävarna och komma igen, hihi
(Man blir så glad av dina roliga "smilegubbar".
Kram på dig

http://quilaoronja.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Heratorpets Vinja - 28 december 2015 22:36

Tänkte det kanske var dags för en liten uppdatering igen då   . Var tyvärr ett tag sen sist, men bättre sent än aldrig   .   Dags för lite sammanfattning av vad som hänt:   Börjar med lite bilder från när vi spårade den 22/11   .   ...

Av Heratorpets Vinja - 22 november 2015 20:16

Ja då tänkte jag försöka mig på en uppdatering igen då   . Har inte blivit så mycke bilder med vanliga kameran tyvärr   så ni får stå ut med en del mobil bilder också.   Onsdag 4/11 Promenad 4 km.   .   Tjejerna poserar vid slussen.  ...

Av Heratorpets Vinja - 4 november 2015 23:27

Eftersom jag varit hundvakt åt Bärra och Dunder i nästan 1 vecka så har det också blivit en massa kort. Så det är väl lika bra att blogga lite då   .   Börjar där jag slutade sist så det blir en dag innan grabbarna kom.   Tisdag 27/10 Promena...

Av Heratorpets Vinja - 26 oktober 2015 23:15

Det var tyvärr ett tag sen sist jag bloggade   . Kommer tyvärr inte göra en sammanfattning ända från sist, utan det blir från den 4 oktober då jag tävlade Bozza i appellsök och vi klarade uppflyttningen. Vi fick 267 poäng   . Attans vad underbart   ....

Av Heratorpets Vinja - 11 juni 2015 22:55

Ja då var det kanske dags att försöka få till en blogg igen då.....Attans dålig jag blivit på att blogga    och inte har jag fotat så mycke heller   . Men vi har i alla fall gjort något även om det varit dåligt med fotandet.   Tisdag 12/5 Promena...

Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards