Heratorpets Vinja

Direktlänk till inlägg 10 januari 2012

Promenad I Vilsta & Kamera Jakt

Av Heratorpets Vinja - 10 januari 2012 21:26

Dagen började med en härlig sovmorgon   . Strax innan halv 10 så kravlade jag mig upp och gick ut och morgonrastade Vinja, sen in och ge henne frukost.


Sen hamnade jag vid datorn ett tagComputer och efter det lite frukost inne vid Tv:n  TV 3 .


Vid 1-taget så träffade jag dottern som följde med till Vilsta för en promenad  Walking The Dog Female . Lite drygt 9,5 km fick vi ihop på dagens sväng   .


Efter det blev det en tur först ner på stan och sen till Tuna Park. Dottern letade jacka och skor o jag kollade lite på en ny kamera Snappy  på lite olika ställen. Men inte är det lätt att veta vilken man ska ha, finns ju en massa att välja på. Så det gäller att hitta nån som både är bra och passar plånboken   .


Efter lite övervägande med mig själv så tror jag att jag gjorde ett bra val. Har inte fått hem kameran men den borde finnas om ca en vecka i affären   .


Så undrar ni kanske vad det blev för kamera, jo det blev en Nikon D3100 18-55 VR. Fråga mig inte vad alla siffror står för men jag fattar ingenting av det   . Kommer även köpa 2 andra objektiv, ett 35 mm som var bra att fota inne fast det inte var så ljust. Självklart kunde det användas ute också, men inne blev det visst bra kort även utan blixt. Sen blev det ett Kitt med väska, objektiv och minneskort. Objektivet var 55-200 VR fattar inte vad det står för heller   . Men förhoppninsvis så ska det bli attans mycke bättre bilder sen   .


Lite bilder från dagens promenad med Vinja och dottern kommer här.


.

   

Solen tittade fram en liten stund mitt på dagen.


     

Lite bus med en pinne blev det på väg till bilen.


  

Så var vi på väg på promenad i Vilsta skogen.


  

Mera bus med en skojig pinne.


  

Vinja och Sandra har dragkamp.....


  

Stolt vinnare av pinnen.....Vinja.... Denna pinne följde sen med på hela promenaden som ni kommer att se på resten av bilderna.


  

Lilla pluttan.


  

Härlig promenadväg i Vilsta, var is på vissa ställen.


  

Tar en liten paus och gnager på sin pinne.


  

En härlig grillplats finns det i skogen.


  

Lite bus med sin pinne.


  

Den här backen är verkligen inte kul alls.


  

Som ni ser, pinnen är fortfarande med.


  

Vinja o pinnen poserar i skogen.


.

Ja så har våran dag sett ut idag. I morgon så ringer klockan 4,30 för nu är det slut på ledigheten   . Klockan har precis paserat 22,00 så det börjar verkligen bli hög tid försöka att sova, hur nu det ska gå när man inte alls är trött.


Hoppas att ni alla haft en skön tisdag   .


 








 
 
 BMW o Rudi

BMW o Rudi

10 januari 2012 22:15

Nikon D 3000 VR har jag, alltså modellen som kom före den du har köpt. Jag har ju nästan aldrig med den på promenader utan använder den hemomkring och inomhus. Den nyare modellen som du köpt kan man filma med, det kan inte min, vilket jag kan sakna ibland. Annars är det en bra kamera, fast tung, tycker jag. Lycka till med den, du är ju van antt släpa på kedjor och rygga och sånt så du kommer nog inte att tycka att det blir tungt med nya kameran!
Kul att du fick med dig dottern på promenad idag.

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

 
|| mannen som kan prata om hundar ||

|| mannen som kan prata om hundar ||

10 januari 2012 22:27

Jag tror att du kommer att bli nöjd med kameran :)

D3100 är kamera modellen, 18-55 är objektivets zoom, och VR står för "vibrationsreducering" - eller enklare uttryckt: bildstabilisering :)

Sv: Jag ska försöka få till några fler bilder inom kort!

http://www.henrikolsson.eu

 
Quila o Ronja

Quila o Ronja

10 januari 2012 22:34

Grattis till din nya kamera. Den är nog jättebra!!!
VR betyder Vibration Reduction. 55-200 är hur långt du kan zooma, i detta fall 55-200 meter. Det finns massor av bra sidor på nätet, där man kan lära sig mycket.
Vad kul att dottern följde med på promenaden.
Kram, kram

http://quilaoronja.blogspot.com

 
Emma och Malte

Emma och Malte

10 januari 2012 22:41

Grattis till en ny kamera! :-D Vad roligt!
55-200 har jag också :) och det är ett bra telezoom objektiv, fast inte så bra om det är dåligt ljus, men funkar helt okej när det är soliga och fina dagar :-) 35mm är betydligt bättre, jag har ett som är 50, och det är en klar favorit som används mest :-)
18-55 betyder att du kan zoom från 18mm till 55mm och på de andra från 55mm till 200mm :-) så det andra objektivet är bra om du vill fota på avstånd ;-)
Riktigt roligt med kameror tycker vi! :-D
Kram!

http://cockerkillarnasvardag.blogspot.com

 
Monica

Monica

11 januari 2012 08:40

Hoppas du blir nöjd med din nya kamera, jag är också ruskigt sugen på en ny med en massa objektiv men det får vara ett tag.
Vinja söt som vanligt.

Hon har inte ont alls vilket ju är skönt, dom flesta går sönder innan värken kommer;-( vi får se hur det utvecklas.
Ha en bra dag/KRAM

http://ingemix.bloggplatsen.se

 
ulf

ulf

11 januari 2012 11:45

Tack för kommentaren.
Mejla gärna valsaken.
Ulf

http://schferliv.blogspot.com

 
|| mannen som kan prata om hundar ||

|| mannen som kan prata om hundar ||

11 januari 2012 19:40

Sv: På något sätt måste jag i alla fall lösa det så att hundarna kan få springa av sig under promenaden. Hur jag löser det hela återstår att se :P

http://www.henrikolsson.eu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Heratorpets Vinja - 28 december 2015 22:36

Tänkte det kanske var dags för en liten uppdatering igen då   . Var tyvärr ett tag sen sist, men bättre sent än aldrig   .   Dags för lite sammanfattning av vad som hänt:   Börjar med lite bilder från när vi spårade den 22/11   .   ...

Av Heratorpets Vinja - 22 november 2015 20:16

Ja då tänkte jag försöka mig på en uppdatering igen då   . Har inte blivit så mycke bilder med vanliga kameran tyvärr   så ni får stå ut med en del mobil bilder också.   Onsdag 4/11 Promenad 4 km.   .   Tjejerna poserar vid slussen.  ...

Av Heratorpets Vinja - 4 november 2015 23:27

Eftersom jag varit hundvakt åt Bärra och Dunder i nästan 1 vecka så har det också blivit en massa kort. Så det är väl lika bra att blogga lite då   .   Börjar där jag slutade sist så det blir en dag innan grabbarna kom.   Tisdag 27/10 Promena...

Av Heratorpets Vinja - 26 oktober 2015 23:15

Det var tyvärr ett tag sen sist jag bloggade   . Kommer tyvärr inte göra en sammanfattning ända från sist, utan det blir från den 4 oktober då jag tävlade Bozza i appellsök och vi klarade uppflyttningen. Vi fick 267 poäng   . Attans vad underbart   ....

Av Heratorpets Vinja - 11 juni 2015 22:55

Ja då var det kanske dags att försöka få till en blogg igen då.....Attans dålig jag blivit på att blogga    och inte har jag fotat så mycke heller   . Men vi har i alla fall gjort något även om det varit dåligt med fotandet.   Tisdag 12/5 Promena...

Presentation

NYA Hemsidan

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards